X (dříve Twitter) začne brzy účtovat novým uživatelům „malý poplatek“ za zveřejňování obsahu a lajkování, odpovídání a přidávání tweetů do záložek, podle Elona Muska.



Textové řetězce na webu byly aktualizovány tak, aby zmiňovaly malý roční poplatek, který budou noví uživatelé muset zaplatit, aby měli přístup k sociální síti. Musk v reakci uvedl, že poplatek pro nové uživatele je „jediným způsobem, jak omezit nápor botů“. Poplatek byl již dříve testován na Novém Zélandu a na Filipínách a Musk říká, že je použitelný pouze pro ty, kteří jsou na Twitteru noví. Když se nový uživatel zaregistruje, bude muset zaplatit poplatek nebo počkat tři měsíce, než se bude moci připojit k síti.

„Nové účty budou muset zaplatit malý roční poplatek, než budou moci přidávat příspěvky, lajkovat je, ukládat do záložek a odpovídat. Cílem je omezit spam a vytvořit lepší zážitek pro všechny. Stále můžete sledovat účty a procházet X zdarma.“ Není jasné, jak to zastaví spamové účty a roboty, protože spammerům stačí zaplatit poplatek nebo si jednoduše vytvořit více účtů a čekat, až budou moci posílat příspěvky. Běžné uživatele by mezitím mohl od používání X odradit krok navíc a skutečnost, že ostatní sociální sítě jsou zdarma.