Dopravní nostalgie přinese jízdy historickými vozy

regiony

Dopravní nostalgie IGNIS BRUNENSIS po roce opět nabídne přehlídku historických a retro vozů v centru Brna i projížďky pro veřejnost.

Dopravní nostalgie přinese jízdy historickými vozy
Z historie
17. dubna 2024 - 11:00

V sobotu 15. června zároveň Dopravní podnik města Brna (DPMB) uspořádá den otevřených dveří ve vozově Slatina.

Sobotní dopoledne 15. června bude na náměstí Svobody a v Brandlově ulici patřit opět výstavě historických vozidel městské hromadné dopravy. Po jejím skončení vyrazí na speciální linky, na kterých budou vozit zájemce z řad veřejnosti. Tramvaje a autobusy pojedou z náměstí Svobody, trolejbusy ze zastávky Česká.

DPMB pak bude mít opět příležitost představit retro tramvaje, autobusy i trolejbus. Dopravní fandové se můžou těšit na tramvaj 107 (dřevák) s vlečným vozem, tramvaj 4MT 134 s vlečným vozem, tramvaj T2, tramvaj K2, autobus Karosa ŠM11, autobus Škoda 706 RTO nebo trolejbus 15Tr. Svými exponáty se do akce opět zapojí i Technického muzeum v Brně, ze své sbírky zde představí například parní tramvaj Caroline nebo oblíbenou koněspřežnou tramvaj.

Trasy autobusových a trolejbusových linek z větší části povedou k vozovně Slatina, kde se u příležitosti 155 let MHD v Brně a 75 let trolejbusové dopravy uskuteční den otevřených dveří. Návštěvníci si zde budou moci od 12 do 17 hodin prohlédnout celé zázemí, vyslechnout si komentované prohlídky, prohlédnout ukázky vozového parku trolejbusů a autobusů a nudit se nebudou ani děti, pro které je připravený bohatý program.

Jihomoravskenovinky.cz informovala Mgr. Hana Tomaštíková, tisková mluvčí DPMB.

(rp,jihomoravskenovinky.cz,foto:dpmb)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 64%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif