Vasseur: Hamilton ve Ferrari pomůže Leclercovi se posunout

Vasseur: Hamilton ve Ferrari pomůže Leclercovi se posunout

Šéf stáje Ferrari Frédéric Vasseur věří, že přestup Lewise Hamiltona v roce 2025 bude velkým přínosem nejen pro tým, ale také pro předního jezdce Charlese Leclerca. Ten by se od sedminásobného mistra světa mohl mnohému přiučit.

Ferrari v předvečer současné sezóny oznámilo, že se dohodlo na angažování Hamiltona od roku 2025, který aktivoval výstupní klauzuli ve smlouvě s Mercedesem. Hamilton tak dostane místo stávajícího Carlose Sainze, protože Charles Leclerc podepsal s Ferrari dlouhodobou smlouvu krátce před tím, než se novinky oznámily.

Sainz se po zprávě, že na konci roku 2024 opustí italskou značku, vzpamatoval díky třem pódiím ze tří závodů v tomto období, včetně vítězství v Austrálii. Hamilton naopak letošní sezónu nezačal v té nejlepší formě a v pořadí jezdců získal zatím pouhých deset bodů.

Frédéric Vasseur však stále tvrdí, že své volby podepsat Hamiltona jako dalšího jezdce do týmu nelituje. Od jejich spolupráce v GP2 v roce 2006 označuje Brita za absolutního mistra, od kterého se Leclerc může učit.

„Příchod Lewise Hamiltona? Je to velice důležité pro tým,“ uvedl Vasseur pro Radio Frace začátkem dubna. „Mimo rychlost přináší do týmu klid, zkušenosti a výsledky. Jde hlavně o zkušenost s vítězstvím, kterou potřebujeme i ve Ferrari, abychom se posunuli vpřed. Jsem také super šťastný, protože jsem přesvědčen, že si ti dva budou dobře rozumět. Charlesovi to pomůže. Nejde jen o výkon v autě, v kvalifikaci nebo v závodě. Je to také fungování po celých rok a v tom si myslím, že Lewis je absolutní mistr.“

Vasseurův komentář navazuje na hodnocení mistra světa F1 z roku 1997 Jacquese Villeneuva, který se domnívá, že Leclerc má před sebou rozhodující období proti Hamiltonovi.

Kanaďan pro GPFans řekl: „Charles byl do Ferrari přiveden jako šampion, i když jím nebyl, protože ho přivedli ze Sauberu se slovy – no, on je šampion. Ne, protože porážel někoho v motokárách nebo v čemkoli jiném, to se nepotvrdilo. Musí to ještě dokázat. Ukázal velkou rychlost, ukázal, že je superrychlý, ale není to ten, který loni vyhrál závod pro Ferrari. Bude tedy zajímavé sledovat, jak se to ve Ferrari vyrovná. Tohle bude rozhodující pro Charlese, ne pro Lewise.“

Sdílejte na:
Zavřít