Praha letos podpoří projekty v oblasti cestovního ruchu

regiony

Praha letos podpoří projekty v oblasti cestovního ruchu částkou přesahující 23 milionů korun.

Praha letos podpoří projekty v oblasti cestovního ruchu
Praha
17. dubna 2024 - 12:30

Radní hl. m. Prahy v pondělí odsouhlasili poskytnutí dotací úspěšným žadatelům v rámci Programu podpory cestovního ruchu pro rok 2024. Podpora se týká dotací nepřevyšujících částku 1 milion korun v celkové výši 9 490 700 korun a dále těch, které naopak částku 1 milion korun převyšují, a to v hodnotě 14 150 000 korun. Ve druhém případě však záměr musí ještě schválit Zastupitelstvo hl. m. Prahy.

„Jsem velmi potěšen, že se nám pravidelně daří investovat do cestovního ruchu. Tyto naše investice se totiž následně vrací zpět do pražského podnikatelského prostředí a chodu institucí v podobě zvýšených financí. Mezi podpořenými projekty je například Composers Summit Prague 2024 – mezinárodní událost zaměřená na hudební složku audiovizuální tvorby, včetně filmů, seriálů a počítačových her, na niž přijali pozvání špičkoví profesionálové ze světa. Mezi dalšími podpořenými projekty jsou například Letní Shakespearovské slavnosti nebo již úspěšně uskutečněný festival Comic-Con,“ uvádí náměstek primátora hl. m. Prahy pro oblast kultury Jiří Pospíšil.

Pro uchazeče o účelové neinvestiční dotace v Programu podpory cestovního ruchu pro rok 2024 byla vypsána celkem tři opatření. Jedná se o Podporu asociačních kongresů a konferencí, Podporu akcí s celostátním nebo mezinárodním významem a o Podporu akcí vztahujících se k vybraným významným výročím roku 2024. Dotace v oblasti cestovního ruchu jsou jednoleté určené na uskutečnění projektů od 1. ledna do 31. prosince 2024 na území Prahy.

Pražští radní podpořili pro letošní rok tento program částkou 23 640 700 korun, kterou doporučila Komise Rady hl. m. Prahy pro udělování dotací v oblasti cestovního ruchu. Z toho 9 490 700 korun poputuje na dotace nepřevyšující 1 milion korun a zbylých 14 150 000 korun má směřovat na dotace, které 1 milion korun v jednotlivých případech převyšují.



Ve stanovené lhůtě bylo do Programu podpory cestovního ruchu pro rok 2024 podáno celkem 48 žádostí, z nichž 3 byly poté vzaty žadateli zpět. Dalších 6 žádostí pak nesplnilo podmínky a jedna nedosáhla v hodnocení povinných 50 bodů. Finanční prostředky budou úspěšným žadatelům poskytnuty formou veřejnoprávní smlouvy o poskytnutí dotace.

Informoval Magistrát hl. m. Prahy.

(jv,prazskenovinky.cz foto:arch)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 64%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif