Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Wolt.
17. dubna 2024 15:00
Čas čtení 3:19
Sponzorovaný obsah

Top 6 restaurací v Česku, odkud lidé nejvíce objednávají. Dáš si tam nejlepší burger, pizzu i indickou

Top 6 restaurací v Česku, odkud lidé nejvíce objednávají. Dáš si tam nejlepší burger, pizzu i indickou
Zdroj: Unsplash / Frederick Medina
GASTRO GASTRONOMIE KAM NA JÍDLO
Uložit Uložené

Nejlepší hamburger mají v Praze a v Brně, na asijskou si zajeď do Olomouce.

Sázet pokaždé na jednu oblíbenou restauraci je sice jistota, ale po určité době to může být docela nuda. Proto jsme pro tebe připravili seznam podniků, o které můžeš rozšířit svoje objednávkové portfolio. Uživatelé Woltu je vyhodnotili jako nejlepší v rámci světové kuchyně, kterou nabízí. Takže ať už jsi milovníkem hamburgerů, asijských nudlí, nebo třeba pizzy, určitě s nimi neuděláš chybu. 

Wolt každoročně využívá hodnocení zákazníků jako podklad pro vyhlášení restaurací, které si odnesou ocenění Wolt Awards. Ceny se udělují v sedmi různých kategoriích: italská, asijská, mexická, indická, česká a americká kuchyně. Sedmou kategorii tvoří letošní novinka – ocenění za nejvíce prodaných udržitelných obalů REkrabička.

Na stupních vítězů ve většině kategoriích stanuly hned dva podniky, přičemž nejvíce zákazníky oslovily pražské restaurace. Své zástupce však mají mezi oceněnými i další města. Odkud si objednáš nejlepší jídlo?

ochutnej to nejlepší na woltu

Nejlepší česká kuchyně: Jídlovice

  • 📍 Praha

Jestli si ze všeho nejvíc pochutnáš na nedělní svíčkové nebo poctivém guláši, vsaď na restauraci Jídlovice, která se nachází v pražských Dejvicích a Karlíně. Restaurace se snaží dostát tvrzení, že si v ní vybere každý, takže se ji neboj vyzkoušet, i když knedlíky nepatří mezi tvoje oblíbené jídlo. Na menu najdeš také poctivé polévky, vegetariánská jídla a nechybí ani lákavé dezerty. Velkou výhodou je, že myslí i na alergiky a dělají zde bezlepkové a bezlaktózové pokrmy. Pro českou kuchyni také kurýři Woltu často vyjíždí do restaurace Havelská koruna, která získala ocenění Wolt Awards minulý rok.

Jídlovice.
Jídlovice. Zdroj: Wolt.cz

Nejlepší italská kuchyně: Lasagneria Holešovice a L'Osteria Národní

  • 📍 Praha

Tady by to Garfield miloval. Nejlepší lasagne v Praze mají v bistru Lasagneria Holešovice. A nutno říct, že i nejširší nabídku různých druhů lasagní, od klasických boloňských až po nezvyklé kombinace s lososem, cuketou nebo italskou klobásou.

Lasagneria Holešovice.
Lasagneria Holešovice. Zdroj: Wolt.cz
  • 📍 Praha

Pokud znáš L'Osterii na Národní, je ti asi jasné, že ocenění za nejlepší pizzu a těstoviny nemohlo putovat jinam. Restaurace si vyrábí vlastní domácí těstoviny, které chutnají jako od italské babičky. Co se týká pizzy, mají zde širokou nabídku. Zahrnuje klasiku, jako je prosciutto nebo salami, vegetariánské varianty i speciální kombinace pro případ, že bys měl*a chuť na něco netradičního.

L'Osteria.
L'Osteria. Zdroj: Wolt.cz

Nejlepší asijská kuchyně: Wokin Jindřišská a Cà Phê District

  • 📍 Praha

Asijská kuchyně je celkově velmi oblíbená a v Praze vede streetfood Wokin. Stejně jako loni obhájil první místo, tentokrát zaválela pobočka na Jindřišské. Wokin je jedinečný koncept, kde si můžeš svoje jídlo poskládat z ingrediencí, které máš nejraději. Vybereš si druh nudlí i veškeré další přísady, jako je maso, tofu, zelenina či omáčka.

Wokin.
Wokin. Zdroj: Wolt.cz
  •  📍 Olomouc

Skvělé asijské pokrmy si vychutnáš i v Olomouci, kde si nejvíce hvězdiček zasloužila restaurace Cà Phê District. Specializuje se na vietnamské jídlo, které má vyladěné do posledního detailu.

Ca Phe District.
Ca Phe District. Zdroj: Wolt.cz

Nejlepší mexická kuchyně: Las Adelitas a Los Capolitos

  • 📍 Praha

Autentická mexická restaurace Las Adelitas se nachází na Vinohradech v Americké ulici. Chuť specialit, které připravují mexičtí kuchaři, tě přenese přímo do slunného Mexika. Kromě hlavního menu, kde najdeš polévky, nachos, saláty, enchiladas, tacos a další pochoutky, mají také speciální víkendové brunch menu.

  • 📍 Ostrava

Svého hvězdného vítěze mezi mexickými restauracemi má i Ostrava. Vysoké hodnocení od zákazníků dostalo bistro Los Capolitos. V jeho menu najdeš třeba lákavé bowls, quesadillu, tradiční chili con carne či burrito.

Los Capolitos.
Los Capolitos. Zdroj: Wolt.cz

Nejlepší indická kuchyně: Kathmandu a Everest

  • 📍 Plzeň

Tandoori, byriyani, tikka masala, butter chicken... Jestli se ti právě začaly sbíhat sliny, známe místo, kde uspokojíš svoje chuťové pohárky. Je to plzeňská restaurace Kathmandu. Právě tam podle zákazníků Woltu umí indické pokrmy nejlépe.

  • 📍 Brno

Velmi kladně hodnotili také jídla z brněnské restaurace Everest, která vaří speciality indické a nepálské kuchyně. Kromě hlavních jídel stojí za ochutnávku tradiční polévky, jako je dal soup, dal adrak soup nebo nepálská kuřecí polévka.

Kathmandu.
Kathmandu. Zdroj: Wolt.cz

Nejlepší burger: FATFUCK a Burger INN

  • 📍 Praha

Pravou chuť Ameriky můžeš zažít i v Praze, konkrétně ve FATFUCK smash burgers. Podnik si obhájil svoje loňské prvenství. Hýčká si své zákazníky perfektně připraveným masem, domácími bulkami a speciálně fritovanými hranolkami. 

  • 📍 Brno

Svůj oblíbený burger mají i v Brně a objednávají ho z restaurace Burger INN. Budou tě tam bavit už jen názvy burgerů (které mimochodem i skvěle vypadají). Můžeš si dát třeba „Jamie Fucking Oliver Burger“, „Space Goat Burger“, „Parmesan Ninja Burger“ nebo „Straight Outta Cinema City Burger“. A k nim dvakrát smažené hranolky.

Burger INN.
Burger INN. Zdroj: Wolt.cz

Nejvíce prodaných ekologických REkrabiček

  • 📍 Praha

Víš, že si jídlo na Woltu můžeš objednat do ekologické REkrabičky? Přispíváš tak k omezení plastů a papíru použitého při doručování. REkrabičku po použití stačí omýt a vrátit u jednoho z partnerů. Po vrácení obdržíš zpět zaplacenou 80korunovou zálohu. Ocenění za nejvíce prodaných REkrabiček získal řetězec Puzzle Salads, odkud se dají objednat nejen skvělé saláty a wrapy, ale také si můžeš složit vlastní salát podle toho, na co máš zrovna chuť.

Svá ocenění si tyto restaurace převezmou z rukou velvyslance Finské republiky v Praze a zástupce společnosti Wolt. „Ocenění Wolt Awards symbolizuje vzájemnou spolupráci a vášeň pro kvalitní jídlo. Velmi mě těší, že můžeme ocenit nejlepší partnery Woltu v České republice nejen za kvalitu připravovaných pokrmů, ale také za jejich práci, oddanost a vztah k zákazníkům,“ uvedl Tomáš Beniak, CEO společnosti Wolt pro Českou republiku.
Domů
Sdílet
Diskuse