Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Vláda jednala o penězích pro policisty a hasiče kvůli hokejovému šampionátu

Česko

  15:50aktualizováno  17:33
Vláda jednala o navýšení finančních prostředků pro policisty a hasiče kvůli zajištění bezpečnosti během mistrovství světa v ledním hokeji, které se bude konat v květnu v Praze a v Ostravě. „Finanční prostředky budou uvolněny a to ve výši, které budou odpovídat reálným potřebám,“ řekl po jednání vlády ministr vnitra a šéf STAN Vít Rakušan.

Podle ministra vnitra není nyní nutné specifikovat, o jak přesnou půjde částku. Z tiskové konference vlády odešel předčasně kvůli dalšímu programu.

Vláda se sešla odpoledne po jednání Sněmovny bez premiéra Petra Fialy, který při návratu z cestě do Spojených států, kde jednal s americkým prezidentem Joe Bidenem, zamířil do Bruselu na summit Evropské unie.

Vláda jednala i o regulaci trhu s kryptoaktivy a úpravu příslušných pravomocí České národní banky. Návrh zákona o digitálních financích nastavuje povinnosti vydavatelů kryptoaktiv a obchodníků s nimi. Dává centrální bance možnost pokutovat porušení zákona a případně zakázat poskytovatelům služeb spojených s kryptoaktivy činnost.

Ministr vnitra Rakušan po jednání vlády řekl, že jde o implementační novelu kvůli požadavkům Evropské unie.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!