Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
17. dubna 2024 15:54
Čas čtení 1:59
Veronika Ábelová

Studuješ a nevíš, kam v létě vyrazit? Přinášíme žebříček tipů na low budget výlety

Studuješ a nevíš, kam v létě vyrazit? Přinášíme žebříček tipů na low budget výlety
Zdroj: PxHere/CC0 Public Domain/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ
Uložit Uložené

Ať už nechceš nebo nemůžeš za cestování tolik utrácet, anebo jsi třeba právě student, neznamená to, že jsou tvoje možnosti omezené. Máme pro tebe tipy na destinace, kam se můžeš podívat a neutratit přitom až moc peněz. Kam letos o prázdninách vyrazit?

Léto se pomalu blíží a ty můžeš začít přemýšlet nad tím, kde si o prázdninách odpočineš od školy a povinností. A pokud máš hluboko do kapsy, server UNiDAYS přišel s tipy na dovolenou, které tě úplně nezruinují. Mezi nimi se umístila i Praha.

Doporučeno
Fanoušci se strachují o zdraví Kate. Informacím od královské rodiny už vůbec nevěří Fanoušci se strachují o zdraví Kate. Informacím od královské rodiny už vůbec nevěří 16. dubna 2024 15:02

Studie serveru Unidays zahrnula do svého hodnocení téměř všechno, od cen hostelů po ceny piva. Stejně tak dbala na hodnocení bezpečnosti, průměrnou cenu stravy, ceny jízdenek nebo letenek a aktivity, které podnikneš.

5. Reykjavík, Island

Hlavní město Islandu obsadilo páté místo. Reykjavík nabízí spoustu aktivit od kulturního vyžití po historickou architekturu. Tu si můžeš přiblížit komentovanou prohlídkou města nebo vlastní procházkou.

Co nevynechat při návštěvě tohoto města, jsou geotermální bazény, které se nachází poblíž města. Zrelaxovat se tak můžeš ve vyhřívané vodě.

reykjavík
Zdroj: Wiki Commons/sikeri

4. Praha, Česko

Na čtvrtém místě je Praha, při jejíž návštěvě rozhodně nejde vynechat procházka historickým centrem. Podle webu Unidays je ideálním místem pro studenty Kasárna Karlín, která v prostorech bývalé kasárny nabízí kavárnu, sportovní prostory, galerii, bar a klub. Dalším z takových míst je Letná, která je útočištěm mnoha pop-up obchůdků a kaváren. Nedaleko je také rozlehlý park s výhledem, jehož dominantou je známé kyvadlo.

Ideálním místem pro teplé letní večery s drinkem a dobrým jídlem v ruce je Manifesto Market.

praha
Zdroj: Flickr/Al Case

3. Jerevan, Arménie

Jerevan je často označován jako růžové město, a to z důvodu barvy růžového kamene na stavbu sovětských budov. Jerevan prošel v posledních letech velkou proměnou a nyní v něm narazíš na spoustu butiků, kaváren, restaurací i barů. Kromě toho je také velmi dostupný v ceně jídla. Ideálním podnikem by pro tebe mohl být Epicure, který nabízí výbornou kávu, jídlo a v noci skvělé koktejly.

Doporučeno
Jedna návštěva Vietnamu změnila můj pohled na svět. Proč jsem nyní v Česku nešťastná? Jedna návštěva Vietnamu změnila můj pohled na svět. Proč jsem nyní v Česku nešťastná? 16. dubna 2024 7:00

Toto město má bohatou historii a nutností je navštívit jednu z nejstarších čtvrtí Kond. Jerevan je také místem mnoha chutí, na které má vliv Asie i Evropa. Tradičním jídlem je lahmajun, což je chléb zapečený s vrstvou mletého masa a rajčat.

jerevan, armenie
Zdroj: Wiki Commons/Serouj Ourishian
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse