Vigor, Bohemia Interactive, Česká akce Vigor vyjde v květnu na PC

Česká akce Vigor vyjde v květnu na PC

Hra od Bohemia Interactive se bezmála 5 let po svém debutu dočká verze pro Windows

Zdroj: Bohemia Interactive
17. 4. 2024

České studio Bohemia Interactive oznámilo, že akce Vigor vyjde konečně také na PC, jak si dlouho mnoho zájemců přálo. Vigor debutoval už v roce 2019 na Xboxu One, o rok později dorazil na Switch a brzy nato se dočkali také hráči na PlayStationu. Na PC verzi se hráči ptali od samého začátku a nyní je autoři vyslyšeli. Vydání se máme dočkat už brzy.

Na PC vyjde hra v květnu nejprve v programu předběžného přístupu, plné verze se pak fanoušci dočkají ještě letos. “V předběžném přístupu bude hra Vigor pro PC dostupná spolu s balíčkem Reinforcements Pack za 19,99 eur prozatím pouze s možností soupeření s ostatními hráči na PC,” uvedli autoři. Nedočkaví hráči tak budou muset v první chvíli zaplatit. Společně s tímto balíčkem ale obdrží i exkluzivní uniformu a gamer tag odkazující k tomu, že patřili mezi první hráče na PC. Součástí balíčku má být rovněž kolekce raritních zbraní a boosterů.

Jakmile fáze předběžného přístupu skončí, hráči přijdou o svůj předchozí progres, ale odměny z Reinforcements Packu jim samozřejmě zůstanou. Stejně jako na konzolích pak bude Vigor k dispozici v plné verzi coby free-to-play. Samotní autoři připomínají, že tento formát je velice podobný tomu, jak začínal Vigor i na konzolích. Později i PC verze nabídne také cross-play s hráči na konzolích a naopak.

Samotní autoři říkají, že nyní cítí, že na port na PC nadešel nejlepší čas poté, co v posledních letech pracovali hlavně na novém obsahu a vylepšeních. Early access má pomoci vyladit hru s pomocí zpětné vazby od prvních hráčů, než se titul na PC dostane do rukou všem. Na rozdíl od cross-playe autoři neplánují cross-progression. V budoucnu by se ale rádi podívali na podporu Steam Decku. Konzolovou verzi bude tým samozřejmě dál podporovat a vývoj na PC ji nemá nijak negativně ovlivnit.

Společně s oznámením jsme se rovněž dočkali čerstvého teaseru. Tým prozradil, že Vigor už od svého vydání přilákal víc než 20 milionů hráčů. Více podrobností o Vigoru včetně reportáže z brněnských kanceláří studia najdete v našem archivu.

Nahlásit chybu v článku

Napsat komentář

Další články
Nahoru