Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Karolína Fejtová
17. dubna 2024 16:51
Čas čtení 0:30

„Nejsme k zahození.“ Řetězec chce omezit plýtvání, nabídne tašky s ovocem a zeleninou za 49 korun

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
„Nejsme k zahození.“ Řetězec chce omezit plýtvání, nabídne tašky s ovocem a zeleninou za 49 korun
Zdroj: BILLA

V Bille nově najdeš tašky s ovocem a zeleninou určené k okamžité spotřebě.

Český supermarket se rozhodl, že bude aktivně bojovat proti plýtvání potravinami pomocí novinky „NEJSME K ZAHOZENÍ“. Na prodejnách a e-shopu Billy budeš moct nově zakoupit tříkilové tašky s minimálně čtyřmi druhy ovoce a zeleniny za 49 korun.

17. dubna 2024 12:12 Čas čtení 0:33 Speed Marathon 2024: V těchto místech plánuje policie ve velkém měřit rychlost Speed Marathon 2024: V těchto místech plánuje policie ve velkém měřit rychlost

„Jedná se mnohdy o plody, které mají vyšší stupeň zralosti, proto bychom je při standardních kontrolách z regálů na prodejnách vyřadili. Své upotřebení můžou nicméně stále najít při přípravě teplých pokrmů, salátů nebo nápojů k doplnění vlákniny,“ uvedla Dana Bratánková, vedoucí korporátní komunikace & public affairs BILLA ČR.

Řetězec systém testoval na čtyřech svých prodejnách. Zákazníci si za tu dobu zakoupili tři tisíce těchto balení, což znamená, že zachránili více než deset tun potravinového odpadu. „Věříme, že těmito taškami pomůžeme ještě více redukovat potravinový odpad z našich prodejen,“ dodala Bratánková.

Billa
Zdroj: Billa/propagační materiál
Domů
Sdílet
Diskuse