Schumacherova sbírka hodinek půjde příští měsíc do dražby

Schumacherova sbírka hodinek půjde příští měsíc do dražby

Kolekce osmi hodinek Michaela Schumachera z doby jeho působení ve formuli 1 půjde příští měsíc v Ženevě do dražby, přičemž celková hodnota sbírky se odhaduje na 4 miliony dolarů.

V týdnu před Velkou cenou Emilia Romagna, která se pojede 13. května, nabídne aukční síň Christie’s v Ženevě výběr osmi hodinek z osobní sbírky Michaela Schumachera.

Hlavní a nejdražší položkou jsou unikátní platinové hodinky Vagabondage 1, které pro Schumachera objednal jako osobní dárek jeho bývalý šéf z Ferrari Jean Todt.

Tyto hodinky jsou ukázkou silného pouta mezi Todtem a designérem těchto hodinek Francoisem-Paulem Journem. Na hodinkách jsou symboly znázorňující Němcovy tituly mistra světa, design jeho přilby, znak Ferrari se vzpínajícím se koněm a je na nich vyryto věnování tehdejšího šéfa Ferrari sedminásobnému mistru světa k Vánocům v roce 2004.

Christie’s odhaduje, že by se hodinky mohly prodat za 1,2 až 2,2 milionu dolarů (zhruba 28,5 až 52 milionu korun – pozn. red.).

Další zajímavou položkou jsou hodinky Audemars Piguet, které Todt objednal pro německého jezdce k Vánocům v roce 2003. Objevuje se na nich věnování jeho tehdejších šesti titulů a je na nich jeho červená závodní helma z té doby. Tyto hodinky se odhadují na 170 000 až 280 000 liber (zhruba 5 až 8,2 milionu korun – pozn. red.).

Třetí hodinky, které ve sbírce vynikají, jsou Rolex Daytona Paul Newman, které Schumacher vlastnil a odhadují se na 230 000 až 440 000 dolarů (zhruba 5,4 až 10,4 milionu korun – pozn. red.). Jedná se o příklad nejznámějšího a nejrozpoznatelnějšího ocelového chronografu (hodinky vybavené stopkami – pozn. red.) tohoto výrobce hodinek.

Rémi Guillemin, vedoucí oddělení hodinek Christie’s pro Evropu a Spojené státy americké, k aukci uvedl: „Christie’s vyjadřuje srdečné poděkování rodině Schumacherových za jejich důvěru a přání podělit se o tato mistrovská díla z oblasti hodinářství s dalšími vášnivými sběrateli po celém světě.“

„Jsme hrdí na to, že můžeme uvést tyto ikonické a jedinečné hodinky jedné z nejslavnějších legend formule 1. Je to výjimečný okamžik jak pro milovníky hodinek, tak pro nadšence F1. Těšíme se na setkání s vášnivými sběrateli během našich mezinárodních výstav a aukce 13. května v Ženevě, „ doplnil Guillemin.

Sdílejte na:
Zavřít