Hlavní obsah

Problém pro Třinec, klíčový bek opouštěl led v bolestech. Těžká ztráta, připustil kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nenápadný moment nejspíš přidá třineckým hokejistům další překážku v cestě za pátým titulem v řadě. V závěru první třetiny druhého finálového utkání totiž klíčového obránce Martina Marinčina u mantinelu čistě dohrál pardubický kapitán Lukáš Sedlák. Slovenský bek se však po nepříjemném nárazu o hrazení jen těžko zvedal z ledu a z utkání předčasně odstoupil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Třinec, po zákroku pardubického Sedláka odkulhal Marinčin do kabin.Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Marinčin necelou minutu před první sirénou rozehrával kotouč z rohu obranného pásma. „Odehrál puk, pak nebyl zpevněný a podcenil dohrání Sedláka. Za mě čistý hit,“ hodnotil ve studiu O2 TV Sport televizní expert a bývalý útočník Radek Duda.

Dvaatřicetiletý obránce se zkušenostmi z NHL zády nekontrolovatelně napálil do mantinelu. Poté zůstával dlouho ležet v nepřirozené poloze, než v doprovodu spoluhráčů a klubového lékaře zamířil v bolestech rovnou do kabin. „Bylo mi zle nedobře. Ve zbytku utkání to byla těžká ztráta,“ prohlásil třinecký trenér Zdeněk Moták.

Jestli pro Marinčina skončila finálová série, potažmo i celá sezona, v jejímž závěru by mohl posílit slovenskou reprezentaci na mistrovství světa, však kouč Ocelářů prozradit nechtěl. „Už víme, jak na tom je, ale nechám si to pro sebe. Omlouvám se,“ podotkl Moták.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Třinecký obránce Martin Marinčin nedohrál druhé utkání finále play off.

Ve zbytku utkání už se na střídačce Ocelářů neobjevil. „Zákrok nevypadal kdovíjak hrozně, ale následky jsou devastující. Jestli bude chybět, Třinci by scházeli už dva top beci,“ připomněl Duda, že mistři postrádají od konce základní části také Jakuba Jeřábka, jenž v utkání 51. kola také proti Pardubicím po nezaviněném souboji s Richardem Pánikem utrpěl otevřenou zlomeninu holenní a lýtkové kosti.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Pardubice, domácího Jeřábka museli odnést na nosítkách.Video: Tipsport Extraliga / BPA

Po Jeřábkově zranění Marinčinova role v týmu ještě více stoupla. Ve vyřazovacích bojích zatím nasbíral čtyři asistence, především je však nejvytíženějším hráčem celého play off, v průměru strávil na ledě téměř 25 minut na zápas. Jeho pozici vedle kanadského beka Adama Smithe tak musel zaujmout sedmý obránce Adam Polášek. „Je to velká ztráta, Marin hraje obrovskou porci minut. Ale máme další kluky, kteří se s tím umí poprat výborně,“ mínil útočník David Cienciala.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Třinec, domácí Vondráček skončil za brankou na Kacetlovi.Video: Tipsport Extraliga / BPA

Třinecký asistent kapitána Andrej Nestrašil si za zákrok na košického rodáka chtěl u rozhodčích vymodlit přesilovku, sudí ale nevylučoval. Nestrašil si postěžoval také na to, že domácí až příliš doráží na gólmana Ondřeje Kacetla. „Jejich jediný plán je skákat na Kácu. Jestli je necháš, tak to budou dělat celou dobu. Když je vyloučíš, tak už to dělat nebudou,“ říkal rozhodčímu Robinu Šírovi.

Slezané v následném průběhu utkání dokázali stáhnout ztrátu z 1:3, ale závěr vyšel lépe Pardubicím, které nakonec díky dvěma gólům Tomáše Vondráčka zvítězili 6:3.

Reklama