Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Eva Thonhauserová
17. dubna 2024 19:53
Čas čtení 0:29

YouTube zavádí zásadní novinku. Když porušíš zákaz, čeká tě omezení sledování videí

Kategorie:
Uložit Uložené
YouTube zavádí zásadní novinku. Když porušíš zákaz, čeká tě omezení sledování videí
Zdroj: Pexels/na voľné použitie

Změna se týká aplikace YouTube v mobilu.

Společnost YouTube představila novou funkci, u které nebudou softwarové nástroje pro blokování reklam fungovat uživatelům a uživatelkám v mobilní ani počítačové verzi aplikace. Po zavedení nové funkce může používání aplikací pro blokování reklam na mobilních zařízeních znamenat sekání videí nebo hlášení typu „Tento obsah není v této aplikaci dostupný“, informuje Gizmodo.

17. dubna 2024 12:12 Čas čtení 0:33 Speed Marathon 2024: V těchto místech plánuje policie ve velkém měřit rychlost Speed Marathon 2024: V těchto místech plánuje policie ve velkém měřit rychlost

„Blokování reklam brání tvůrcům vydělávat na sledování videí,“ říká YouTube. Pro uživatele platformy to znamená, že pokud chtějí sledovat YouTube na mobilu bez reklam, musí si zaplatit prémiové předplatné za více než sedm eur měsíčně, v přepočtu tedy více než 175 korun. 

Takový osud už potkal uživatele YouTube na počítačích. Důvodem pro zavedení těchto opatření je zřejmě pokles příjmů z reklamy, který mateřská společnost YouTube zaznamenává již dvě čtvrtletí po sobě.

Domů
Sdílet
Diskuse