Jiří Procházka kriticky přiznává, proč mu jeho výkon s Rakićem přišel hrozný

Procházka




BJP příprava na souboj s Rakićem měla podtitul „zpět ke kořenům“, což se v bitvě rozhodně potvrdilo. Znovu to byl totiž ten Jiří, který potřebuje v prvním kole inkasovat a vlastně prohrávat, aby se pak ve druhém kole drtivě prosadil a doručil tvrdé ukončení. Viděli jsme to v souboji s Oezdemirem i Reyesem a nyní s Rakićem, který první kolo na bodech jasně vyhrál, ale poté neustál drtivý tlak, takže byl uloven a nakonec i ukončen via TKO. Zkrátka klasické infarktové představení, se kterým BJP tradičně není úplně spokojený.


 

To se nám asi nebude moc líbit! Tohle by měl být další soupeř pro Pereiru?

„Hned po souboji jsem si to nezhodnocoval, protože už jsem se naučil ocenit vítězství a to, že se dosáhlo cíle. Za to jsem vděčný. Když jsem se na to však zpětně díval, tak to bylo strašné. Za mě to bylo opravdu hrozné. Ten jeden pól tam byl – to zpět ke kořenům a jít přes všechno. Byl tam však jen ten jeden pól. Ten protipól, to mistrovství, technika práce, snaha si soupeře rozpracovat a vytaktizovat, to jsem úplně poslal do kopru,“ přiznal Jiří Procházka ve vysílání Ondřeje Novotného, že s výkonem není úplně spokojený, ale že je samozřejmě za výhru rád.

„Všechno (útoky Rakiće) jsem viděl. Spíš mi to bylo, ne jedno, ale viděl jsem to. Cítil jsem sílu úderů a kopů a (věděl jsem) že si mohu dovolit schytat. Prostě jsem to obětovával za to, abych si ukousl trochu vzdálenosti a vyměřil si ho. Postupně jsem ukrajoval kroky k tomu ho zasáhnout. Hlavně nepovolit. Sice byl na vážení tvrďák, ale v boji šlo vidět, že má hodně respekt a že přijímá mou hru.“




   

To Dana White se nad výkonem BJP rozplýval

„Zatím nemám vůbec páru, co s Jiřím Procházkou dále uděláme. Vlastně je mi obou těch borců líto, protože jejich zápas byl zápas večera, tedy než přišlo to šílenství v podobě BMF zápasu. Byl to neuvěřitelný zápas. Ok, pojďme se o tom pobavit více,“ rozjasnil se Dana White, který byl po turnaji UFC 300 opravdu ve skvělé náladě. A taky není divu, když UFC 300 sakra doručilo a nabídlo nejlepší turnaj za hodně dlouhou dobu. Navíc se ukázalo, že byl duel Procházka vs Rakić dlouho hlavní adept na bonus za zápas večera, ale nakonec to nedopadlo. BJP tak dostal „alespoň“ bonus za výkon večera v podobě 7 milionů Kč.

„Oba k tomu souboji opravdu přistoupili jako k válce. Byla to válka. Rakić vypadal skvěle a to první kolo bylo jeho, ale Procházka se vrátil a otočil to. Hala z toho šílela. Byl to neuvěřitelný zápas. Jak říkám, zápas večera, pokud nebereme v potaz Holloway vs Gaethje. Moc se mi líbil výkon obou borců. Jsem nakonec šťastný, že Procházka vyhrál. Je to neuvěřitelné zvíře. Však tam inkasoval tolik kopů a měl v podstatě mrtvou nohu. Stejně šel dál a nakonec vyhrál.“




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *