Dotekomanie.cz

Huawei představil sérii Pura 70, čítá 4 modely a nejzajímavější je Ultra

kv 2x 2126x1196x

Zdroj: Huawei

Huawei už asi jen tak neudělá představení pro celý svět v oblasti smartphonů. Příkladem je uvedení nejnovější série mobilů, která nahrazuje původní řadu Huawei P. Nově se totiž jmenuje Huawei Pura a dnes zde máme novinky jako Huawei Pura 70, Huawei Pura 70 Pro, Huawei Pura 70 Pro+ a Huawei Pura 70 Ultra.

Série Huawei Pura 70

Všechny mobily jsou si v některých specifikacích hodně podobné. Huawei jako obvykle na oficiálních stránkách neuvádí, jakž byl použit procesor, ale mluví se o Kirin 9010 s maximální frekvencí 2,3 GHz a grafickým čipem Maleoon 910. Je zde i podpora pro 5G, podle dostupných informací.

Základní model Huawei Pura 70 nemá tak zaoblený design jako ostatní modely, ale co se týče fotografické výbavy, tak se může pochlubit 50MPx hlavním foťákem s optickou stabilizací obrazu a variabilní clonou. Pak je zde ještě telefoťák a ultra širokoúhlý snímač. Displej má 120Hz frekvenci a maximální jas 2500 nitů. Nechybí certifikace IP68, stereo reproduktory a rychlé bezdrátové nabíjení.

 

Huawei Pura 70; Zdroj: Huawei

U modelu Huawei Pura 70 Pro došlo ke zrychlení bezdrátového nabíjení, rovnou se nabízí 80W technologie. Co se týče běžného kabelového, tak je zde uvedena hodnota 100W. Došlo i na změny na zadní straně. Telefoťák má vyšší rozlišení. Huawei Pura 70 Pro ale disponuje možnost zasílání a přijímání zpráv skrze satelity.

Huawei Pura 70 Pro; Zdroj: Huawei

Huawei Pura 70 Pro+ není nějak moc rozdílný mobil a hlavní posun jde vidět u satelitní komunikace, kde je dostupné i volání, navíc jde posílat přes satelit i obrázky.

Huawei Pura 70 Pro+; Zdroj: Huawei

Nejvybavenější kousek je Huawei Pura 70 Ultra. Zde došlo hlavně na změny na zadní straně. Huawei uvádí, že byl použit 1palcový snímač a došlo i na změnu u variabilní clony. Co je podstatnější, tak hlavní snímač má mechanismus pro posun optiky. Nabídnou se tak větší možnosti při focení. Mobil si ale stále zachoval certifikaci IP68.

Huawei Pura 70 Ultra; Zdroj: Huawei

Huawei se pochlubil i nejrůznějšími AI vychytávkami, asistenty a podobně, ale je zde spíše jiná otázka. Jestli bude vůbec některý z těchto mobilů dostupný mimo Čínu a jiné asijské trhy. V zákulisí se proslýchá, že se Huawei už nechce orientovat s mobily na globální trh a ani na ten evropský. Zde chce hlavně nabízet nositelnou elektroniku jako sluchátka, hodinky a podobně. Možná se do světa podívá časem základní model, ale asi na pultech českých obchodů už neuvidíte nějaký nový mobil od Huawei.

Huawei Pura 70 Pro a Huawei Pura 70; Zdroj: Huawei

Specifikace Huawei Pura 70

Specifikace Huawei Pura 70 Pro

Specifikace Huawei Pura 70 Pro+

Specifikace Huawei Pura 70 Ultra

Zdroj: gizmochina.com

Exit mobile version