Foto: se svolením Amazon

Amazon představil novou funkci vytváření playlistů pomocí AI

Amazon Music se opičí po službě Spotify, která nedávno oznámila novou funkciplaylist vytvořený přesně na míru pomocí příkazů položených generativní AI. Společnost funkci nazvala Maestro a prozatím je k dispozici pouze v beta verzi pro malý počet uživatelů služby Amazon Music v USA na systémech iOS a Android. Později by měla být dostupná pro další uživatele po celém světě.

Uživatelé, kteří jsou zahrnuti do beta verze, uvidí Maestro na domovské obrazovce po aktualizaci na nejnovější verzi aplikace. K nástroji se dostanou také klepnutím na tlačítko plus pro vytvoření nového seznamu skladeb.

Myšlenkou je použití příkazů v přirozeném jazyce (tzv. promptů) k vytvoření jakéhokoli seznamu skladeb. Výzvy mohou obsahovat zvuky, činnosti, emoce, a dokonce i emoji. Amazon naznačil, že můžete použít výzvy typu: playlist, který vystihuje emoce robota, ale také „😭 a jíst 🍝“ či „Udělej z mého 👶 génia“, „Hip-hop z éry Myspace“ nebo „Hudba, na kterou se líbali moji prarodiče“.

Zdá se tedy, že Maestro je připraven zvládnout jakékoli výzvy, přestože Amazon upozorňuje, že tato technologie je stále ve fázi beta. Společnost také uvádí, že zavedla ochranná opatření, která zakazují urážlivé a nevhodné příkazy.

Zdroj: engadget.com