Hlavní obsah

Komunikovat se státem můžete i přes mobil. Portál občana má novou aplikaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Filip Grygera, Seznam Zprávy

Portál občana funguje od roku 2018, hlavní nárůst uživatelů přišel ale až v roce 2021.

Reklama

Digitální a informační agentura spustila aplikaci Portál občana. Čeští občané tak mají možnost komunikovat se státem i pomocí svých telefonů. Přes aplikaci je možné podat třeba daňové přiznání, služeb bude navíc přibývat.

Článek

Češi mají od čtvrtka možnost komunikovat se státem prostřednictvím mobilní aplikace Portál občana. „Výhodou bude dostupnost přibývajících služeb státu digitálně, jen za pomoci mobilního telefonu. V aplikaci uživatelé přehledně naleznou vše, co ve webové verzi, včetně možnosti správy datových schránek,“ uvedl pro ČTK Jakub Neščivera z kabinetu místopředsedy vlády pro digitalizaci.

Prostřednictvím aplikace bude možné podat třeba daňové přiznání či vygenerovat výpis z katastru nemovitostí nebo trestního rejstříku. Zároveň je možné ověřit si i stav svého řidičského bodového konta nebo založit elektronickou petici. Martin Mesršmíd, ředitel Digitální a informační agentury (DIA), která portál spravuje, dodal, že počet uživatelů Portálu občana by se mohl díky aplikaci zvýšit z 1,2 milionu na 1,6 až 1,7 milionu na konci letošního roku. Aplikace je ke stažení v obchodech App Store a Google Play.

Samotný Portál občana funguje už od roku 2018, počet uživatelů ale zpočátku příliš nerostl. Zájem o elektronickou komunikaci se státem začal růst až v roce 2021, kdy některé finanční instituce spustily bankovní identitu pro ověřování totožnosti a přihlašování nebo pro zaručené podepisování v online prostředí. Od ledna do září 2021 se počet uživatelů zvýšil třikrát na více než čtvrt milionu.

Mobilní aplikace bude v budoucnu nabízet ještě více služeb než doposud. V letošním roce by se měl do Portálu občana přidat systém DROZD, který lidem umožňuje lepší přípravu na případné krizové situace v zahraničí a v předstihu je upozorňuje před případným hrozícím nebezpečím. Další plánovanou službou bude Registr zastupování, který poslouží pro online udělení plných mocí pro úkony se státem. Tedy například při převodu vozidla, daňovém přiznání či žádosti o cestovní pasy dětí.

Na mobilních telefonech funguje od ledna letošního roku aplikace eDoklady, kterou si za první tři měsíce stáhlo přes 350 tisíc lidí. Aplikace eDoklady lidem slouží k pohodlnějšímu a bezpečnějšímu prokazování směrem k úřadům, soukromým subjektům, ale i mezi sebou. Akceptují ji ústřední státní úřady, od 1. dubna aplikaci využívá policie v terénu a od poloviny roku to pak budou využívat všechny úřady a obce, matriky, policie jako celek a podobně. Od příštího roku přibudou i banky nebo pošty či zdravotní pojišťovny.

Přehled míst, kde lze eDoklady použít od 20. ledna 2024

Kromě ministerstev (vyjma zastupitelských úřadů) i:

  • Český statistický úřad
  • Český úřad zeměměřický a katastrální
  • Český báňský úřad
  • Úřad průmyslového vlastnictví

Reklama

Doporučované