Pes ve žďárském útulku napadl a vážně zranil ženu

Ilustrační foto

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – K napadení psem došlo v úterý 16. dubna před polednem v psím útulku ve Žďáře nad Sázavou. Žena, na kterou zvíře zaútočilo, utrpěla velmi vážná poranění.

„Psa do útulku umístili v pondělí strážníci Městské policie Žďár nad Sázavou, protože majitel psa se uvedl do podnapilého stavu a byl policisty převezen k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy,“ sdělila mluvčí policie Dana Čírtková.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

U napadení byla další osoba, která kontaktovala tísňovou linku a poté linku 158. „Oznámení jsme přijali v 11:35 hodin a policejní hlídka z obvodního oddělení ve Žďáru nad Sázavou byla na místě události do pěti minut. Policisté okamžitě zasáhli a podařilo se jim psa od ženy odtrhnout a tím zabránili pokračujícímu útoku ze strany psa,“ doplnila mluvčí. Vážně zraněné ženě poté policisté poskytovali až do příjezdu záchranářů neodkladnou první pomoc.

K případu se vzápětí vyrojily spekulace, které ale policie vyvrací. „Není pravda, že by policisté ženu nechali bez pomoci. Rychlým a profesionálním zákrokem ženě zachránili život. Stejně tak se nezakládá na pravdě informace, že by pes v minulosti někoho napadl v jiné části města,“ zdůraznila mluvčí.

Případ až do skončení vyšetřování nebude už policie dále komentovat a s ohledem na zraněnou ženu a její rodinu sdělovat žádné informace. „Pes je nadále umístěný v útulku a řeší se jeho další osud,“ uzavřela Dana Čírtková.