Denník N

Najprv sa vyhráža, potom líška. Akú hru rozohral Fico s KDH, je v hnutí panika a ako na to môžu jeho lídri reagovať?

Robert Fico, Erik Tomáš a predseda KDH Milan Majerský na tlačovke k pomoci obciam, ktoré postihlo zemetrasenie. Foto - TASR
Robert Fico, Erik Tomáš a predseda KDH Milan Majerský na tlačovke k pomoci obciam, ktoré postihlo zemetrasenie. Foto – TASR

KDH po prezidentských voľbách zdôrazňuje, že chce byť konštruktívnou opozíciou, v posledných dňoch sa spojilo s koalíciou pri viacerých témach: pri medveďoch aj dôchodkoch.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Premiér Robert Fico (Smer) a aj ďalší vládni politici začali po prezidentských voľbách prejavovať náhly záujem o opozičné Kresťanskodemokratické hnutie (KDH). Striedavo ho pozývajú na spoluprácu, aby mu následne hrozili „vykostením“, alebo ho posielajú na „smetisko dejín“, kde vraj už v minulosti aj tak bolo.

Najnovšie sa Fico prihovoril politikom KDH s témou, o ktorej sa živo debatovalo krátko po voľbách: ústavným zákazom adopcií detí homosexuálnymi pármi. Na stredajšom rannom rokovaní parlamentného výboru pre európske záležitosti nečakane vyzval poslancov hnutia, aby spolu s koalíciou takýto návrh schválili.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Ficova vláda

KDH

Milan Majerský

Robert Fico

SNS

Tomáš Taraba

Slovensko

Teraz najčítanejšie