Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Za vraždu na Sokolovsku uložil soud výjimečný trest, obžalovaný se odvolal

Výjimečný trest 22 let vězení za vraždu uložil krajský soud v Plzni Bartolomeji Horváthovi. Podle nepravomocného rozsudku loni v únoru na Sokolovsku ubil železnou tyčí ženu, která mu nechtěla dát drogu. Horváth původně uzavřel s žalobcem dohodu, podle které si měl odpykat 18 let vězení, soud ji ale neschválil. Obžalovaný se proti rozsudku odvolal, trest se mu zdá příliš přísný, uvedl server iDNES.cz.

Dvaačtyřicetiletou ženu Horváth napadl počátkem loňského února v Novém Sedle poté, co mu odmítla dát na dluh pervitin. Oběti poté ukradl mobil, pervitin a odešel z bytu.

Horváth se k činu doznal a letos v lednu uzavřel se státním zástupcem dohodu o vině a trestu. Trest 18 let vězení byl ale podle plzeňského krajského soudu nepřiměřeně mírný. „Obžalovaný byl opakovaně soudně trestán. Přihlédli jsme k tomu, že prohlásil vinu. Kdyby se tak nestalo, nebyl by jediný důvod trestu kratšího 25 let," cituje iDNES.cz soudce Jana Hostaše. Odsouzený sice projevil lítost, ale podle soudce spíše nad sebou samým.

Výjimečný trest by si měl Horváth odpykat ve věznici se zvýšenou ostrahou. Soud mu zároveň uložil povinnost zaplatit pozůstalým nemajetkovou újmu 4,5 milionu korun.

Horváth byl již v minulosti odsouzen ke 14 letům vězení za pokus o vraždu starší ženy na Sokolovsku. Důchodkyni napadl kvůli tomu, aby získal peníze do hracích automatů. Napadená se zachránila předstíráním, že je mrtvá.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky soud, vražda, sokolovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za vraždu na Sokolovsku uložil soud výjimečný trest, obžalovaný se odvolal  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.