Hlavní obsah

Krokodýl Elvis nechtěl k zubaři, přinutilo jej sedm ošetřovatelů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dramatické scény se odehrávaly v Australském parku plazů 70 kilometrů severně od Sydney, když ošetřovatelé potřebovali odchytit krokodýla Elvise, aby mu ošetřili zuby. Predátorovi se to nelíbilo, což dal pracovníkům areálu, kteří se jej snažili zpacifikovat, razantně najevo.

Ošetřovatelé měli co dělat, aby vytrhli krokodýlovi zubVideo: Reuters

 
Článek

Elvis považovaný za „nejzuřivějšího“ krokodýla v Austrálii měl potíže s chrupem už delší dobu. Zabarvení některých kusadel prý bylo alarmující, přičemž jeden zub na dolní čelisti rostl nesprávným směrem.

Své pověsti Elvis při odchytu 10. dubna dostál. Nebezpečně sebou mrskal, když jej ošetřovatelé lákali z jezírka na kus masa a nasazovali mu lano na horní čelist. Už v počáteční fázi adrenalinové mise mu jeden zub vypadl, načež se veterinářce podařilo vpíchnout Elvisovi látku na uvolnění svalů.

Po chvíli vyčkávání, než injekce začala působit, vhodili ošetřovatelé Elvisovi do tlamy klín obalený gumou a oči mu přikryli dekou. Následovala zřejmě nejpůsobivější část mise, kdy sedm mužů skočilo zezadu krokodýlovi na hřbet.

Elvis nesouhlasil a prudce škubal hlavou napravo i nalevo tak, že mu podle deníku The Telegraph pětikilový klín vylétl z tlamy a jednoho z pracovníků zranil na hlavě. „Měl jsem docela slušnou bouli, to je pořád velmi dobrý scénář, když máte co do činění s půltunovým krokodýlem,“ řekl zraněný pečovatel Billy Collett podle agentury AP, která zveřejnila videozáznam z Elvisova odchytu.

Hromadný skok na hřbet krokodýla se musel opakovat, předtím ale ještě ošetřovatelé zalepili Elvisovi tlamu páskou. Pak už vše šlo hladce. Veterinář udělal rentgenový snímek, křivě rostoucí zub vytrhl a zanícená místa Elvisovy tlamy ošetřil.

Všichni účastníci nebezpečné mise se na závěr shodli, že Elvis už brzy bude moci opět kousat naplno.

Australský rančer přežil střet s krokodýlem. Kousl predátora do očního víčka

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám