Hlavní obsah

Jágrův příběh pro Netflix. Stal se nejstarším střelcem mezi profíky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Původně neměl hrát, ale kvůli zranění spoluhráče se necelou hodinu před utkáním objevil na soupisce. Hned v prvním střídání dal Jaromír Jágr gól, díky kterému se stal ve 52 letech a 63 dnech nejstarším střelcem gólu v profesionálních hokejových soutěžích. Jeho Kladno si pak ve druhém barážovém duelu proti Vsetínu otevřelo střelnici a zvítězilo 7:2.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Jaromír Jágr se hned po návratu blýskl gólem i asistencí, měl i další šance a získal ocenění pro hráče zápasu.Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Baráž, 2. zápas: Kladno - Vsetín

Jágr naskočil místo zraněného Klepiše k prvnímu soutěžnímu utkání od 10. února, kdy mu bylo ještě 51 let. Objevil se na pravém křídle čtvrté formace a hned ve druhé minutě usměrnil do branky přihrávku Strnada. Tím se stal nejstarším střelcem v profesionálním hokeji. „Máte příběh pro Netflix. Já ve 52 letech půjdu na maturitní ples svých dětí,“ usmíval se po utkání kapitán Rytířů Radek Smoleňák.

Příběh dvojnásobného vítěze Stanleyova poháru došel i do Českých Budějovic, kde národní tým porazil v přípravném duelu Rakousko 5:1. „Je to blázen. Nedokážu si představit, že bych v jeho letech hrál hokej a dělal body,“ nechápal útočník Adam Kubík, který si po boku Jágra zahrál celkem pět sezon.

Hrající majitel Kladna ke gólu přidal i asistenci. Jeho čtvrtá formace zaznamenala hned tři góly a významně se podílela na konečném výsledku. Středočechům se zejména vydařil vstup do utkání, který si pohlídali. Hosté se prosazovali jen v početních výhodách, byť ani při hře pět na pět bez šancí nebyli. Na rozdíl od domácích ale netrestali zaváhání soupeře. V prolínací soutěži je zřejmě i tento fakt úděl týmu z nižší soutěže.

Jaromír Jágr je blázen, říká hokejový reprezentant Adam Kubík o návratu legendy na ledVideo: Sport.cz

„Kladno každou chybu potrestá a my jich děláme strašně moc. V Chance lize můžete udělat několik chyb a soupeř je nemusí proměnit. Tady každou druhou potrestá,“ mrzelo hostujícího obránce Jakuba Tepera, jehož dvě tečované střely vykřesaly ve druhém duelu hostům naději.

Po druhém gólu Vsetína se ale utkání definitivně zlomilo. Vít Jonák totiž nedovoleným způsobem dohrál u mantinelu Smoleňáka a s trestem na pět minut pro něj zápas skončil. Rytíři jeho prohřešek dvakrát potrestali přesně pálícím Procházkou. „Na psychiku je sedm gólů určitě fajn, ale do sbírky výher je to jen jeden bod. A Jarda Jágr? Všichni jsme mu to přáli, na to budu vzpomínat do konce života,“ uvedl autor dvou přesilovkových tref.

Kladno je tak po dvou domácích výhrách na půl cesty k záchraně extraligové příslušnosti. Série se nyní přesouvá do Brna, kde kvůli nevyhovujícímu stadionu našel Vsetín azyl. Na Moravě se bude hrát v neděli a pondělí. Vsetínští budou doufat, že už s brankářem Maximem Žukovem, který kvůli nemoci vynechal první dva duely.

Reklama