Úřad stěhuje některé odbory do bývalé školy

Foto: Oficiální www města Dvůr Králové nad Labem

TRUTNOVSKO – Bývalá budova základní školy prošla rekonstrukcí a nyní může sloužit potřebám městského úřadu, který sem přesunul některé své odbory. Budova je bezbariérová a sousedí s hlavním sídlem úřadu, občané tedy najdou téměř vše na jednom místě.

Bývalá budova ZŠ Komenského ve Dvoře Králové nad Labem se po rekonstrukci změnila na moderní bezbariérovou administrativní budovu, která nyní bude sloužit městskému úřadu. Stavební práce trvaly rok a půl a byly dokončeny letos v únoru. Nyní zde budou sídlit všechny odbory, které sídlily mimo hlavní budovu na náměstí T. G. Masaryka jako např. odbor rozvoje, investic a správy majetku nebo odbor školství, kultury a sociálních věcí. Pracoviště v Nedbalově ulici zůstává ale zachováno i nadále. Díky rekonstrukci ušetří město na provozních nákladech zhruba jeden milion korun ročně. „Nebudeme muset hradit pronájem prostor, které jsme dosud pro potřeby některých odborů úřadu využívali, a úspora bude znatelná i v případě plateb za energie, protože opravená budova je kompletně zateplená a má vyměněná okna,“ dodává starosta města Jan Jarolím.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.