Hlavní obsah

Nikdo nechtěl McJesuse. Vegas se porážkou vyhnulo Edmontonu. Do třetice Oilers zlomíme, věří v LA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měla to být v poslední hrací den základní části NHL jasná záležitost. Očekávaný zisk bodů proti Anaheimu se ale nekonal. Obhájci Stanley Cupu z Vegas doma prohráli 1:4, spadli na pozici druhé divoké karty a v prvním kole play off půjdou na nejlepší tým Západní konference - Dallas. Ale, že by jim to vadilo?

Foto: David Becker, ČTK/AP

Kouč Vegas Golden Knights Bruce Cassidy v duelu s Anaheimem Ducks.

Článek

Porážkou se Golden Knights vyhnuli střetu s Edmontonem vedeným Connorem McDavidem, se kterým hráli loni při cestě za pohárem a mezi oběma kluby je od té doby hodně zlé krve. S Oilers tak potřetí v řadě ve vyřazovací části změří síly Los Angeles, které předchozí série prohrálo v sedmi a šesti zápasech.

„To je divoké. McJesuse a Oilers nikdo nechce. Tohle je ku..a šílené. Doslova do posledního zápasu. To je ale sezona. To se nedalo vymyslet,“ sepsal bývalý bitkař Paul Bissonnette, který je nyní analytikem pořadu NHL on TNT. Bylo to ve chvíli, kdy LA doma proti Chicagu během pěti minut třetí třetiny inkasovalo tři góly a z vedení 3:1 byl stav 3:4. V tom případě by šlo na Edmonton Vegas…

Jenže Švédové z Kings se nakonec rozhodli jinak. 81 sekund před koncem srovnal Viktor Arvidsson a prodloužení za šest sekund utnul Adrian Kempe.

„Každý zápas hrajeme na vítězství,“ zavrhnul kouč Vegas Bruce Cassidy spekulace. „Odvedli jsme opravdu dobrou práci, jen jsme to nedotáhli do konce. Uznání patří brankáři Ducks, předvedl několik vynikajících zákroků,“ pochválil Lukáše Dostála, který měl 32 zásahů.

Souboj Vegas s Dallasem bude reprízou loňského konferenčního finále, které Golden Knights uchvátili v šesti partiích. „Loni to byla těsná série, první dva zápasy jsme uhráli v prodloužení. Stars jsou skvělý tým, ale měli bychom se na ně těšit,“ věří si centr Vegas Jack Eichel.

V Los Angeles mezitím doufají, že do třetice McDavida a spol. konečně zlomí. „Jsou nám souzeni,“ povzdechl si kapitán Kings Anže Kopitar. „Oilers jsou výborný tým, před uzávěrkou přestupů ještě posílili, ale něco jim dlužíme,“ prohlásil významně útočník LA Quinton Byfield.

Souboje o Stanley Cupu se rozjedou už v noci na neděli na Východě. O den později se přidá Západ.

Dvojice pro play off
Východní konference:
NY Rangers-Washington
Carolina-NY Islanders
Florida-Tampa Bay
Boston-Toronto
Západní konference:
Dallas-Vegas
Winnipeg-Colorado
Vancouver-Nashville
Edmonton-Los Angeles

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.