Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté ve Stovkách

MOSTECKO - Zavítali i do Centrálu. 

Dvě desítky policistů a městských strážníků se rozdělili do skupin a opět kontrolovali jak veřejné prostranství, tak jednotlivé prostory domů. Uplynulé čtvrteční odpoledne se ozbrojené složky sešly opět ve „Stovkách“ i v obchodním domě Central, kde pokračovala další plánovaná akce. V centru města a v problémové lokalitě smíšené hlídky plnily úkoly, na kterých se dohodli zástupci vedení Policie České republiky, územního odboru Most a městské policie. Hlavním úkolem je zvýšení bezpečnosti a dodržování veřejného pořádku dané lokalitě.

K samotnému opatření se v minulosti vyjádřil zástupce ředitele Územního odboru Most plukovník Ing. Jindřich Bergmann, který sdělil: Kromě pátrání po osobách, na které byl vydán příkaz k zatčení nebo příkaz k dodání do výkonu trestu, se zaměřujeme také na získání poznatků k pachatelům trestných činů a jejich aktivnímu vyhledávání, a také na kontrolu osob zneužívajících omamné a psychotropní látky a další protiprávní jednání z této drogové oblasti.

Z úst ředitele Městské policie v Mostě pana Ing. Jaroslava Hrvola zazněla o akci tato slova: Zaměřujeme se také na konkrétní byty, kde dochází opakovaně k porušování občanského soužití, nočního klidu a obecně k obtěžování ostatních nájemníků. Jednáme s desítkami majitelů bytů, jejichž nájemníci dělají problémy, abychom je na to upozornili. Vidím cestu v systematickém výkupu bytů v této lokalitě tak, aby město samo mohlo jednat v případě, kdy nájemník dělá problémy. Například v bloku 92 se nám podařilo vykoupit 12 bytů a v nich budou moci bydlet jen lidé dodržující pravidla.

Kombinované hlídky se zaměřily také na pátrání po osobách, které jsou potřeba k procesním úkonům orgánů Policie ČR nebo na byty obývané cizími státními příslušníky bez potřebných dokumentů.

Se společnými hlídkami se ve čtvrtek setkalo celkem 193 kontrolovaných osob včetně 49 řidičů. Podařilo se vypátrat 4 osoby, které se vyhýbaly spravedlnosti nebo byly potřeba k procesním úkonům. Policisté vyřešili 6 zjištěných přestupků a vypátrali jednu věc pocházející z trestné činnosti. Kontroly budou nadále pokračovat v nepravidelných intervalech.

por. Václav Krieger
KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence
19. dubna 2024

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem