Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Přátelé pořádají sbírku pro rodinu, které vyhořel v Železném Brodě byt

Vlna solidarity se zvedla nejenom v Železném Brodě, ale i v širokém okolí s rodinou, které v pondělí vyhořel byt v panelovém domě v Železném Brodě. Oheň jim zničil úplně všechno, a tak přátelé, u nichž našli dočasné útočiště, pořádají sbírku na nové vybavení.

Pomoc rodině zasažené požárem

Mamka Eva s devítiletou dcerou Eliškou a babičkou Jiřinou přišly o všechno. Pomoci jim můžete ve sbírce Znesnáze21

Z bytu se nepovedlo zachránit téměř nic, pouze zvířata, morče a kočku Miu. „Bohužel vše ostatní, co bylo v bytě, buď shořelo nebo bylo poničeno žárem a kouřem, zbytek dokonala voda. V čem z bytu toho rána odešly, to jediné jim zůstalo,“ popisuje zakladatel sbírky Marián Dendys, u jehož rodiny našli obyvatelé bytu po tragédii dočasné útočiště.

Byt v paneláku obývala mladá žena s devítiletou dcerou a babičkou. Na zrekonstruovaný městský byt dlouho čekaly a těšily se na něj a když jej pak získaly, zařídily si v něm svůj vysněný domov. V pondělí, kdy k požáru došlo, byly holčička a její matka mimo domov a doma zůstala pouze babička. Ta si odskočila k sousedce a když se vrátila zpět, byl již byt v plamenech a zcela zakouřený. Zachránit se jí z vybavení už nic nepodařilo.

Hlášení o požáru bytu v devátém patře panelového domu na Jiráskově nábřeží hasiči přijali v pondělí 15. dubna kolem 9:30. Kvůli ohni muselo dům opustit 20 lidí, hasiči navíc zachránili čtyři kočky a dva psy. Hasiči odhadli škodu způsobenou požárem nejen v samotném bytě na deset milionů.

Celkem pět lidí zachránili hasiči z hořícího bytu v panelovém domě v Železném Brodě. Tři se při požáru zranili, dva z nich se zplodin nadýchali méně. Situace vypadala dramaticky, z okna bytu v jednu chvíli šlehaly plameny. Hasiči požár velmi...

Jako příčinu vzniku požáru vyloučili kriminalisté úmyslné jednání. Nyní tak v rámci úkonů trestního řízení šetří to, zda se jednalo o nedbalost, nebo technickou závadu na zařízení," uvedla k vyšetřování požáru mluvčí Policie ČR Dagmar Sochorová.

Ohodnoť článek

Foto ZZS LK, Z nesnaze21

Štítky požár, pomoc, sbírka, Železný Brod, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přátelé pořádají sbírku pro rodinu, které vyhořel v Železném Brodě byt  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.