TOPlist

Používáte připomenutí v Poznámkách Keep? Raději si začněte zvykat na Úkoly

keep úkoly připomenutí
  • Google nabízí široké portfolio služeb
  • Některé z nich se ale částečně překrývají
  • Google se nebojí někdy i razantních změn

Před necelým rokem provedl Google migraci připomenutí z Kalendáře a Asistenta do Úkolů Google. Na migraci měli uživatelé několik měsíců a nyní na nás možná čeká další.

V nejnovější verzi Google Úkolů (verze 2024.04.08.624881071.1-release) přidal Google  některé texty, příznaky a adresu URL, která naznačuje připomenutí migrace z Google Keep do Úkolů. Tyto změny byly zaznamenány uživatelem AssembleDebug.

Zde je několik záznamů z aplikace Úkoly Google:

keep task text

První text se zobrazí po přidání připomenutí z Keep do Úkolů. Pravděpodobně vznikne v Úkolech seznam připomenutí „Z Keep“, kde budou migrovaná připomenutí.

Google Calendar
Google Calendar

Kromě těchto textů tipér poznamenal, že narazil na adresu URL https://support.google.com/keep?p=keep-reminders-migration, která jasně naznačuje migraci připomínek Google Keep. Stránka bohužel ještě není aktivní, pouze přesměrovává na hlavní stránku podpory Google Keep.

Google Keep - Notes and Lists
Google Keep - Notes and Lists
google keep vs úkoly

Dále byly v aplikaci nalezeny i nějaké přepínače. Tipař tvrdí, že tyto přepínače aktivoval, ale nic, co by souviselo s možností migrovat připomenutí z Google Keep do Úkolů, se mu nezobrazilo. Předpokládáme, že je to proto, že Google potřebuje přidat několik dalších dokončovacích úprav. Zde jsou ony přepínače:

  • ShowKeepMigrationToast_enabled
  • ShowKeepChips_enabled
Google Tasks
Google Tasks

I když to všechno zní dobře a možná i užitečně pro ty, kteří používají Úkoly Google, panují obavy, že by Google mohl uvažovat o úplném odstranění připomenutí z Google Keep. Nebylo by to překvapivé vzhledem k tomu, co jsme už zažili u Google Assistanta a Google Kalendáře.

Používáte připomenutí v Google Keep?

Zdroj: PiunikaWeb, X

Libor Foltýnek
O Autorovi - Libor Foltýnek

Libor Foltýnek je redaktor s rozsáhlými zkušenostmi v oblasti technologií, cestování a fotografie. Jeho práce je charakterizována důkladným výzkumem, poutavým vyprávěním a praktickými radami, které… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)