Tuto jihoafrickou rostlinu se jednoznačně vyplatí mít doma. Dokáže totiž úplné divy!

Zelenec chocholnatý: je těžké najít člověka, který by se s touto rostlinou nikdy nesetkal. Pokud ji i nepěstujete doma, určitě jste ji viděli u své babičky, zda u známých v bytě.

Nebo ji lze má v kanceláři váš kolega. Tato nenápadná rostlinka si však rozhodně zaslouží  pozornost. Kromě nenáročné péče, schopnosti přežít i ve zhoršených světelných podmínkách a atraktivnímu
vzhledu, však tohoto ukrývá mnohem víc!

Mnohé pokojové rostlinky se v současnosti pěstují i ​​pro své léčivé vlastnosti a blahodárný vliv na své okolí a zdraví člověka. Patří k nim například aloe vera, kalanchoe či tučnoslist (crassula). Zelenec chocholnatý (Chlorophytum comosum) je však ve svém příznivém vlivu na zdraví doslova nepřekonatelný.

Tato rostlina má totiž úžasnou sílu ve srovnání s jinými, vyčistit vzduch od škodlivých látek. Působí jako zelený vysavač, který doslova vtahuje bakterie, škodlivé látky, spóry a nečistoty, které se nám v interiéru denně dostávají do dýchacích cest.

как рассадить хлорофитум

Je známo, že tato zelená čistička vzduchu pohlcuje oxid uhelnatý, aceton, čpavek, benzen, formaldehyd, dusík a dokáže zlikvidovat až 80% choroboplodných zárodků, které se vyskytují v ovzduší.
Není divu, že NASA předložila návrh na použití Tento rostliny na čištění vzduchu v orbitálních stanicích.


Zdroj

NEPŘEHLÉDNĚTE

loading…

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Spočítejte *