Místní se mohou těšit z nových záhonů

Foto: Oficiální www města Dvůr Králové nad Labem

TRUTNOVSKO – Pracovníci technických služeb připravili v okružní křižovatce a jedné z ulic nový záhon trvalek, další výsadba proběhne v nejbližších dnech. Následně budou vytipována místa pro podzimní výsadbu.

Pracovníci technických služeb ve Dvoře Králové nad Labem kromě sečení trávy a kácení stromů pečují během roku také o zeleň v mobilních květináčích a pravidelně obnovují záhony trvalek a letniček. Starají se i o zeleň na městském hřbitově. „Letos se mohou občané těšit z nových záhonů trvalek, a to například v ulici Poděbradova, a osázen byl také prostor u okružní křižovatky u lázní. V nejbližších dnech dojde k výsadbě trvalek v ulici Plk. Švece, na Denisově náměstí, na křižovatce ulic Nedbalova a Vrchlického nebo na nádvoří městského úřadu. A ještě v průběhu roku vytipujeme místa vhodná pro podzimní výsadbu cibulovin. Letničkové záhony budou založeny na místech stejných jako v posledních letech, s výjimkou dvou lokalit, kde budou nahrazeny trvalkami,“ dodává za místní technické služby Dominik Valenta.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.