Hlavní obsah

Seniorka uvěřila falešnému chirurgovi z mise v Jemenu, ten ji připravil o peníze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domnělému chirurgovi, který měl působit na misi v Jemenu, naletěla seniorka ze Zábřehu na Šumpersku. Než přišla na to, že se jedná o podvodníka, připravil ji o 73 tisíc korun. Je to další z případů, kdy pachatelé spoléhají na důvěřivost starších lidí.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Důchodkyně se na policisty obrátila ve čtvrtek s tím, že od loňského roku čeká na balíček s finanční hotovostí, který nedorazil. Ve výpovědi uvedla, že se s ní loni v červenci zkontaktoval prostřednictvím sociální sítě nějaký Lukáš, se kterým komunikovala.

„Sdělil jí, že je chirurg, který působí na misi v Jemenu, a potřeboval by od ní, aby přijala balíček s penězi na svoji adresu, a přitom ale, aby uhradila náklady na přepravu ve výši 3000 euro. Žena se nakonec nechala přesvědčit a souhlasila,“ popsala mluvčí Miluše Zajícová.

Pak postupovala podle instrukcí a ze svého účtu odeslala koncem srpna dvě platby v celkové výši 73 tisíc korun. „Po nějaké době se chirurg ozval znovu a pokusil se z poškozené vytáhnout dalších 11 tisíc euro s historkou, že balík byl zadržen na celnici v Turecku a peníze potřebuje, aby mohl pokračovat dál v cestě a byl jí konečně doručen,“ uvedla Zajícová.

Na to už žena nepřistoupila a žádné další peníze neposlala. „Na policejní služebně jí oznámili, že se stala obětí velmi rozšířeného podvodu a že o své finance zřejmě přišla,“ dodala mluvčí.

Podvodník se vydával za amerického vojáka. Chtěl vylákat od Slovenky 385 tisíc

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám