Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Tajemství unikátní Jágrovy hokejové dlouhověkosti: Amulety i mladé krásky!

Autor: as

Fenomén! Ve věku 52 let a 63 dnů odehrál profesionální zápas a ještě v něm vstřelil gól. V čem tkví kouzlo unikátní hokejové dlouhověkosti Jaromíra Jágra? Třeba v tajných amuletech. Hlídá ho i »boží oko«!

Stačí se mrknout na jeho ruce obsypané koženými náramky. První si dal na pravé zápěstí zhruba před dekádou, během let přibývaly další a další. Věří jim natolik, že aktuálně už na rukou nemá místo na hodinky! Na pravém zápěstí nosí čtyři, na levém tři. Mezi nimi hned čtyři »boží oka« amulety v arabském světě známé jako nazary ve tvaru modrobílého oka, které má ochraňovat majitele před uhranutím.

Nesundá je ve spánku ani při hokeji. Své tajemství si přísně střeží. Nepochlubil se s nimi ani ve svých autobiografiích, dotazy na tohle téma zásadně odmítá. „Náramky? Jaký náramky? Já mám jenom rukavice,“ reagoval před časem podrážděně na dotaz Blesku.

Kouzlo žen

Náboženství, mytologie, vesmírné síly. Témata pro Jágra odmala velmi silná a citlivá. Nicméně jen díky nim se nesmrtelným hokejistou jistě nestal. Tvrdá práce, nekonečný dril, slavné noční tréninky. Přestože se v jednom kuse vysmívá své kondici a neustále mluví o nadváze, na padesátníka je abnormálně fit. Jágrovi navíc pomáhají i ženy!

Vždy měl po boku mladší partnerky, které mu nedovolí stárnout – jeho současná přítelkyně Dominika je mladší o 23 let. Ještě se divíte, že to Jardovi v 52 letech na ledě pořád tak náramně jde?

Jágr je milovníkem amuletů
Jágr je milovníkem amuletů