Hlavní obsah

Útok fandů Baníku na sparťanské soky zarazili policisté na koních

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Konflikt mezi fotbalovými výtržníky před sobotním utkáním Sparty a ostravského Baníku řešili policisté v Praze. Severomoravští fanoušci se podle policistů pokusili napadnout na Letné soky z domácího tábora, při tomto incidentu zajistila pořádková jednotka osm lidí, další dva na jiných místech.

Policejní manévry kvůli Baníku na SpartěVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté o vývoji situace při srocování fanoušků u sparťanského stadionu na Letné informovali na síti X s tím, že už při doprovodu fanoušků Baníku z nádraží omezili na osobní svobodě jednoho člověka, který je nechtěl poslechnout.

„Před stadionem se fanoušci hostí pokusili napadnout domácí fanoušky. Policisté ze speciální pořádkové jednotky spolu s policisty na koních konfliktu zabránili,“ uvedla policie s tím, že k 15:00 skončilo zajištěných osm lidí.

Foto: Policie ČR

Policejní manévry kvůli fotbalu na Letné

„Sedm fanoušků zajistili pro neuposlechnutí výzvy a jednoho fanouška zadrželi, protože je na něj vydán souhlas se zadržením,“ zmínili policisté.

Krátce nato policie informovala o vyrovnání pomyslného skóre ohledně neposlušných fanoušků, kdy podobně jako při zmíněném pochodu baníkovců zajistila pak krátce před začátkem utkání na Letné jednoho výtržníka hlásícího se ke Spartě.

Samotný fotbal začal v 15:00.

Foto: Policie ČR

Policejní manévry kvůli fotbalu na Letné

Fanoušek Sparty napadl toho opavského, hodil plexisklo na hřiště a nakonec skočil do náruče ochranky

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám