Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Chystá se akce JEHLA. Strážníci vyčistí Prahu od infekčních stříkaček a jehel

V pondělí 22. dubna proběhne pod vedením městské policie hlavního města Prahy akce JEHLA, při které strážníci vyčistí vytipovaná místa od infekčního materiálu po drogově závislých. Akce proběhne napříč celým městem. Hlídky budou kromě konkrétních vytipovaných míst kontrolovat také dětská hřiště a odpočinkové zóny. Do akce se zapojí kromě více než 50 strážníků městské policie také strážníci z Útvaru prevence.

Přestože se strážníci městské policie Praha věnují sběru kontaminovaného materiálu po narkomanech celoročně, měsíčně stále přijímají desítky oznámení ohledně nalezených jehel a stříkaček. I z tohoto důvodu bude v pondělí 22. dubna pořádána cílená akce JEHLA, při které strážníci vyčistí napříč Prahou vytipovaná místa, kde by se mohl materiál po narkomanech nacházet. Kromě míst, kde se lidé užívající návykové látky běžně scházejí, budou hlídky kontrolovat také dětská hřiště a další „problémová“ místa. 

Akce má mimo jiné podporu také primátora hlavního města Prahy, Bohuslava Svobody (ODS). „Akci JEHLA považuji za nesmírně důležitou a prospěšnou. Oceňuji nasazení strážníků a jsem rád, že je akce dobře organizovaná a efektivní. Zároveň děkuji občanům, že městskou policii upozorňují na místa, kde použité stříkačky jsou. Znovu opakuji, že bezpečnost je pro vedení Prahy prioritou“.

Bezpečnost na prvním místě

Hlídky městské policie a strážníci z Útvaru prevence budou na sběr injekčních stříkaček a jehel vybaveni ochrannými pomůckami, jako jsou kleště, pinzety, rukavice a sběrné boxy. Kontaminovaný materiál si poté k likvidaci převezme specializovaná firma. 

Městská policie na svém facebookovém profilu vyzvala veřejnost, aby se do sběru infekčního materiálu sama nepouštěla. Při nálezu kontaminovaného materiálu je na prvním místě osobní bezpečnost, proto je třeba kontaktovat linku 156 nebo se obrátit na strážníky v ulicích.

V loňském roce strážníci v Praze sebrali 7 383 injekčních jehel a stříkaček, což je o 632 kusů méně, než v roce 2022.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky policie, jehla, čištění, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chystá se akce JEHLA. Strážníci vyčistí Prahu od infekčních stříkaček a jehel  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.