Úterý , 21. 05. 2024

Monika

Zemřel Josef Laufer, známý český zpěvák a herec

Zemřel herec a zpěvák Josef Laufer (†84). Představitel Kohna z komedií Kameňák, artisty Paola ze seriálu Cirkus Humberto a interpret hitu Sbohem lásko, já jedu dál podlehl následkům operace kolene z března 2020, kdy mu selhalo srdce. Po komplikacích byl uveden do umělého spánku, ve kterém zůstal až do své smrti.
Josef Laufer
Zemřel Josef Laufer

21. 04. 2024

21. 04. 2024

Zemřel Josef Laufer

Josef Laufer, známý český zpěvák a herec, zemřel ve věku 84 let po dlouhé nemoci. Informaci jako první přinesl deník Blesk, kterému rodina sdělila zprávu prostřednictvím SMS. Potvrzení poskytl i ředitel divadla Broadway, Oldřich Lichtenberg, na základě informací od zpěvákovy dcery Ester. „Podle Ester Pepa zemřel na zástavu srdce,“ uvedl Lichtenberg. Laufer strávil poslední čtyři roky svého života v nemocnici v umělém spánku po operaci srdeční chlopně.

Umělecká dráha Josefa Laufera

Josef Laufer se proslavil jako zpěvák, herec, ale i režisér, spisovatel, moderátor a tlumočník. Narodil se ve Francii, ale své dětství strávil v Anglii. Jako profesionální zpěvák pop music vystupoval se skupinou Golem a ztvárnil řadu rolí v muzikálech. Mezi jeho nejznámější hity patří “Sbohem, lásko, já jedu dál”, “Maria”, “In The Ghetto” a “La Bamba”. V roce 1964 debutoval na stříbrném plátně v muzikálu “Starci na chmelu” a objevil se v desítkách dalších filmů a televizních projektů.

Starci na chmelu – Milenci v texaskách

Osobní život a rodinné zázemí

Josef Laufer
Portrét z mládí: pěvecký šarm a mladická energie

Zpěvák měl českého otce a španělskou matku. Jeho otec pracoval jako vojenský lékař až do roku 1947. Laufer si udržoval blízký vztah ke svým kořenům, což ovlivnilo i jeho profesní život. V osobním životě byl známý svou zálibou v doutnících, které začal kouřit na Kubě a po 40 letech kouření s nimi skončil. S manželkou Irenou Greifovou měl dceru Ester, která pracovala pro ministerstvo zahraničí a koordinovala pomoc v Afghánistánu.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Od zpěvačky Spice Girls k módní návrhářce a matce čtyř dětí: Victoria Beckham slaví 50 let

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Věděli jste, že oblečení může dost závažně poškodit zdraví? Možná si vybíráte oblečení jenom podle barvy, střihu nebo materiálu, ale ne vždycky jsou to ta správná kritéria. Někdy je dobré se zajímat i o to, zdali neobsahuje toxické látky.
Nevěra zasáhne fatálně každý vztah. Může však být také poučením a východiskem pro vybudování vztahu lepšího.
Dokážete si představit, jak moc dokážou být opalovací krémy nebezpečné? V některých případech mohou pozměnit i naši DNA! Neodnesete to vy, ale vaše děti a vnoučata už možná ano.
Snubní prsten je považován za žílu lásky. Nevěsta a ženich si je vzájemně nasazují při svatebním obřadu, jako symbol spojení, věrnosti a lásky. Také by se dal vnímat, jako symbol „vlastnictví”. Prstýnek dává ostatním jasně najevo, že dotyčná osoba není k mání, že už jeho nebo její srdce patří někomu jinému. Jejich symbolika se v průběhu staletí vyvíjela a stále vyvíjí v závislosti na tradicích a kultuře.
Mezi poruchy příjmu potravy rozhodně nepatří jenom bulimie nebo anorexie. O nemoci zvané orthorexia nervosa jste možná ještě neslyšeli. Jde o skutečnou posedlost zdravým stravováním. Co všechno s sebou tato nemoc přináší?
Víte, kolik času denně strávíte na sociálních sítích? Ne? My vám to povíme. Je to něco málo přes dvě hodiny. Ano, je tomu skutečně tak. Dvě hodiny denně neděláte nic jiného, než že sledujete, co se kde šustne. Přitom byste ty dvě hodiny mohli trávit něčím mnohem užitečnějším. Ke všemu, když v nás sociální sítě vzbuzují ne zrovna pozitivní náladu.
Home office je pro mnoho lidí splněným snem. Vždyť doma vás nikdo nekontroluje, šéf vám nedýchá na záda, nemusíte řešit kolegy a mnohdy můžete mít své vlastní pracovní tempo. Úskalím ale může být to, že domácí prostředí tak trošku svádí k prokrastinaci, ne vždy se do pracovního tempa člověk dostane tak rychle, jako ráno po příchodu na pracoviště. Co je ještě horší, mnohdy zapomeneme i pravidelně jíst, chybí nám pohyb a pak nekontrolovatelně přibíráme na váze. Jak tomu předejít?
Možná jste ve svém malém bytě naprosto spokojení a víc prostoru momentálně nepotřebujete. Proč ho ale aspoň zdánlivě trochu nezvětšit, aby nevypadal příliš stísněně? Pomocí snadných triků bude váš byt hned působit, jako kdyby měl o třetinu větší rozlohu.
Prosinec je vhodná doba na nějakou tu pohádku. Na jaký film se vypravit s dětmi do kina? Aktuálně je na výběr hned několik variant, pro co se rozhodnout. Animovaní kutilové Pat a Mat pobaví i dospělé, pohádka z našich krajů Čertí brko se pyšní lákavým obsazením, a francouzská rodinná komedie Vánoce a spol. představí Santu až po kolena v bryndě.
Sluneční alergií trpí každý pátý člověk. Její projevy se mohou u každého z nás lišit, avšak alergie na sluníčko vždy představuje komplikaci, která nám může zkazit dovolenou i celé letní období. Víte, jak se proti ní chránit?

Výběr článků

Nebojte se, nechceme vás nijak strašit, je už je čas na vánoční přípravy. Ale co si budeme povídat, doma vyrobený adventní kalendář zabere nějaký čas a v době, kdy bude aktuální, budete mít jistě dost jiné práce. Co si to tedy letos trochu ulehčit a připravit se. Užijete si i samotnou výrobu kalendáře třeba v rodinném kruhu.
Oblíbená kulinářská show MasterChef si získala své publikum hned v prvopočátku. Soutěžící jsou vystavení velkému tlaku, je třeba předvést excelentní výkony v krátkém čase, které musí jak vypadat, tak také skvěle chutnat. Pamatujete si ještě na její první řady, soutěžící a porotce?
Vánoce jsou za dveřmi a společně s nimi i příjemná "povinnost" zamyslet se nad dárky pro vaše nejbližší. Máte-li doma aktivního sportovce, kterému pohyb rozhodně není cizí, pak se možná při výběru vánočního dárku budete chtít vydat právě tímto směrem. Došla vám inspirace? Nevíte si s výběrem dárku rady? Nezoufejte! Máme pro vás pětici skvělých tipů, které sportovec zaručeně patřičně ocení!

Nepřehlédněte

Rakovina je druhou z nejčastějších příčin úmrtí. Odborníci se shodují na tom, že má mnoho původců, jako je dědičnost, stres, kouření, životní prostředí a další vnější vlivy. A až ze třetiny příčin považují nesprávné stravování. Vhodnou skladbou jídla tak můžete hodně ovlivnit a zachránit. Známe potraviny, které fungují jako prevence proti této zákeřné nemoci!
Milování s partnerem už tak trochu není, co bývalo? Vezměte otěže do svých rukou a navraťte do vztahu ztracenou vášeň. Jak? Přece s pomocí špenátu, jablek a ovesných vloček! To jsou ty správné prostředky, které mohou oživit vaše libido.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek