Denník N

Nedeľná nekázeň: Ako môžeme oslavovať Boha, keď zomierajú nevinní

Fotografie padlých vojakov v pravoslávnom kostole v Černihive, ktorý prešiel spod moskovského patriarchátu pod kyjivský. Foto N - Tomáš Hrivňák
Fotografie padlých vojakov v pravoslávnom kostole v Černihive, ktorý prešiel spod moskovského patriarchátu pod kyjivský. Foto N – Tomáš Hrivňák

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Jubilate Deo omnis terra – plesaj, oslavuj Boha celá zem! Podľa časti 66. žalmu je pomenovaná 3. nedeľa po Veľkej noci. Výzva na oslavu však môže v krízach, akými prechádzame aj my dnes, vyznievať ako nedorozumenie.

Ako môžeme oslavovať Boha, keď neďaleko našich východných hraníc, ale aj inde vo svete zomierajú nevinní? Dá sa oslavovať Boha, keď sme svedkami toho, že víťazia agresori, nivočia životy a zanechávajú za sebou ďalšie a ďalšie obete?

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Nedeľná nekázeň

Komentáre

Teraz najčítanejšie