Architektura a design

Madonna bydlí jako skutečná královna: Poznejte její dům v Kalifornii

Od   | 

Dům s pozemkem, o kterém většina lidí může jen snít, koupila Madonna za 19,3 milionu dolarů v roce 2021. Hvězdná nemovitost má celkem 3 800 metrů čtverečních a její vzhled a vybavení jsou stejně perfektní jako sama královna popu.

Hvězdná nemovitost má celkem 3 800 metrů čtverečních. Zdroj: Profimedia

Nemovitost stojí na konci příjezdové cesty lemované olivovníky, které tvoří most jako z pohádky. Najdete v ní sedm ložnic se sedmi koupelnami a dvě toalety navíc. Dvoupatrová stěna s okny, do níž jsou zasazeny vstupní dveře, přivádí dovnitř spoustu slunečního světa a umožňuje výhled do druhého patra. Tady se nachází primární apartmá a většina ložnic. Všechny poskytují spoustu místa a jejich součástí jsou prostorné skříně. Hlavní apartmá představuje obývací pokoj s dominantním krbem, podsvícenými policemi, balkonovým posezením, dvěma šatnami ve stylu butiku, velkou koupelnou s dvojitým umyvadlem a samostatnou toaletou. Mimo pokojů má dům ještě několik dalších prominentních prvků, včetně vinného sklepa, hudebního salonku, divadelního sálu, garáže pro pět aut, stodoly, tělocvičny a tanečního studia. Venku je k dispozici bazén se slanou vodou, obrovská terasa a basketbalové hřiště.

 

Kam pro svítidla do pokoje, bytu nebo celého domu?

 

Úchvatné je propojení vnitřního a venkovního prostoru barem, který zasahuje i do externího obývacího pokoje. Není to úplně klasická terasa nebo dokonce pergola. Jde skutečně o zděný prostor, kterému chybí jedna stěna. Je krásné tu trávit čas. Součástí komplexu domu a pozemků je malý penzion s dvěma ložnicemi, dvěma koupelnami a plně vybavenou kuchyní. Nechybí ani privátní bazén. Areál posetý sekvojemi a svěžími trávníky není o nic méně luxusní. K dispozici je také dvůr, odkud se vjíždí do garáže, který zpěvák The Weeknd, od kterého vilu koupila, upravil na menší diskotéku. Už jen procházka krásnou zahradou, odpočinek v bazénu či v lázních nebo odpočívání na jednom z lehátek musí být úžasný relax. 

Dům je maximálně propojený se zahradou. Zdroj: Profimedia

Fascinující je i samotný vnitřek domu a jeho vybavení. Dominantní jsou bílé a celkově světlé barvy v kombinaci s kontrastními prvky. Dům má moderní vybavení, ale šetrně vybrané tak, aby se nenarušilo kouzlo celého domu. Masivní podlahy ze dřeva doplňují vkusné kusové koberce. V obývacím pokoji najdete pohodlnou smetanovou sedačku doplněnou o malé polštářky. Tento prostor je rozlehlý, působí otevřeným a vzdušným dojmem. Odděleně, ale ne úplně, stojí kuchyně. Ta v domě není jediná. Vzhledem k tomu, že v domě se často nachází hodně lidí, má to spoustu praktických výhod. Prostě si uvaříte podle toho, v které části se zrovna nacházíte. Nebo třeba návštěva. Madonna má celkem šest dětí, a když si přivedou i ony své známé, je jich rázem plný dům. 

V domě je mnoho impozantních průhledů. Zdroj: Profimedia

Dalším rájem tohoto domu je dozajista pokoj na fotografii. Jde o venkovní obývák s výhledem přímo na malý penzion. Sedět se dá uvnitř, třeba při horším počasí, nebo venku na terase, která je s místností propojena. Můžete se opět pokochat světlým nábytkem určeným k pohodlnému sezení. Velký krb lahodí oku. Nepřehlédnutelný je zde lustr, který zabírá velkou část stropu a je dominantní. Samozřejmostí jsou květiny, které nesmí chybět v žádné místnosti. 

 

Modulární pohovka vhodná i do menšího pokoje

 

Hlavní kuchyň patří k dominantám domu. Veškerý nábytek byl vyrobený na zakázku jen z vysoce kvalitních materiálů. Vybavena je luxusními spotřebiči a má dokonce dva sporáky vedle sebe. Skříňky vedou podél obvodu stěn, uprostřed se nachází dva obrovské kuchyňské pulty. Spousta úložného prostoru, něžné světlé barvy v kombinaci s černými dvířky skříněk působí noblesně. Tady musí být radost vařit. Když se přesunete z kuchyně do soukromého apartmánu paní domu v patře, uchvátí vás nádherný výhled na zelený pozemek, penzion a bazén. Mimo velké a pohodlné postele se zde nachází opět krb, vestavěné police s osvětlením, zrcadlo a samozřejmě šatna. K ložnici také patří jedna koupelna s volně stojící vanou hned pod oknem. 

Součástí ložnice je odpočinkový koutek s měkoučkými křesly a moderní televizí. Zdroj: Profimeda

Madonna je vášnivou sběratelkou nemovitostí. Vlastní domy také v New Yorku, Londýně, Lisabonu, Miami a v dalších městech. Ten v Kalifornii se už jí ale asi přestal líbit, protože jej nabídla k prodeji v podstatě rok poté, co ho koupila. Stojí za to zmínit, že za cenu o několik milionů dolarů vyšší než původně koupila. 

Zdroje info: Profimedia, nypost.com, rchitecturaldigest.com

 

Fotogalerie:

 

Proč stěrku na zem a kam pro ni?

 

 

 


You must be logged in to post a comment Login