Nečekaná kauza v extraligovém finále. Kouč Pardubic Zadina obvinil experta Antoše z ovlivňování rozhodčích

Čtvrté extraligové finále mělo grády. Pardubice porazily Třinec na jeho ledě 6:2 a vyrovnaly sérii na 2:2. Po hokeji ale zazněla z úst kouče Pardubic Marka Zadiny ostrá slova o ovlivňování rozhodčích.

i Zdroj fotografie: HC Oceláři Třinec
                   

Kouč Dynama se na tiskové konferenci po výhře nad Oceláři věnoval hlavně změně způsobu řízení utkání ze strany rozhodčích, která nastala po druhém utkání. Arbitři totiž dostali pokyn, aby trestali důraznou hru v brankovišti, kterou dokázali Východočeši Třinec zaskočit a rozhodit. A podle Zadiny komise rozhodčích podlehla zejména kritickému názoru bývalého útočníka a nyní experta České televize a spolupracovníka webu Sport Milana Antoše.

Rozhodčí jsou pod tlakem

„Nelíbí se mi, jaký vliv mají tito, v uvozovkách, experti. Mají vliv na působení rozhodčích, kteří se musí rozhodovat pod tlakem. Myslím si, že tohle je finále play off a emoce, které lidi chtějí vidět, k tomu patří, řekl Zadina pro O2 TV a později také v rozhovoru s novináři, který vydala ČTK.

Antoš hru Pardubic v brankovišti kritizoval v pořadu Zaostřeno na play off. „Tahle vyjádření mohou lidi ovlivnit a ovlivňují je. Podlehnou tomu lidi, funkcionáři, komise a to do hokejového prostředí nepatří,“ zlobil se Zadina. „Špiní Pardubice, špiní naši organizaci, špiní naše hráče. Odmítám jeho názory,“ prohlásil kouč Dynama a současně poukázal na skutečnost, že Antoš v dobách hráčské kariéry sám patřil mezi útočníky, kteří svou hru na bojích v brankovišti postavili.

Zadina: Podívejte se na NHL

„Teď jsou nastavené meze, které play off vůbec neodpovídají. Podívejte se na NHL, jak ti hráči po sobě jdou, jak hrají v brankovišti, kde hrají play off hokej. Skončí série a chovají se k sobě korektně, to mě hrozně baví a mám to rád,“ vysvětlil Zadina, který se po druhém finále zlobil na zbytečně faulujícího Pánika, jak jsme také psali na SportechŽivě.

Dusno v hokejové Spartě. Po vyřazení z play off budou padat hlavy, mluví se o příchodu nejúspěšnějšího trenéra posledních let

Zároveň zdůraznil, že jeho kritika nesouvisí s Třincem. „Třinec je skvělý tým, jsou tam skvělí kluci. Ale co se tady z toho stalo, ta mediální masáž, v uvozovkách, expertů, které podlehla komise rozhodčích… Posunulo se to úplně někam jinam. Třinec hraje korektně, proti němu nic nemám, ale pojďme hrát férově,“ dodal Zadina.

Finálový boj bude pokračovat ve středu v Pardubicích. Jisté je, že se bude hrát i v pátek v Třinci.

Má podle vás Zadina pravdu? Napište nám svůj názor do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
63 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články