Kroměříž: Městská policie se zaměřila na prevenci v mateřských školách

regiony

Na prevenci v oblasti bezpečnosti u dětí předškolního věku se také v letošním roce zaměřila Městská policie Kroměříž.

Kroměříž: Městská policie se zaměřila na prevenci v mateřských školách
Z akce
22. dubna 2024 - 07:30

 Od ledna strážníci navštívili se svým preventivním programem polovinu kroměřížských mateřinek. „Během návštěv v mateřských školách strážníci seznamují předškoláky s rizikovými situacemi, se kterými se mohou v každodenním životě setkat a zároveň jim radí, jak se s nimi správně vypořádat,“ uvedl starosta Tomáš Opatrný.

Prostřednictví interaktivních aktivit se děti například dozvídají, jak bezpečně přecházet silnici a přechod pro chodce, proč je důležité používat cyklistickou přilbu při jízdě na kole nebo na koloběžce, s jakými nástrahami se mohou setkat na hřišti či jak odmítnout sladkost od neznámé osoby. Strážníci děti také učí, jak si poradit v případě, že se ztratí ve městě nebo na výletě.

„Nedávno jsme byli svědky nešťastné dopravní nehody, která znovu připomněla důležitost bezpečného chování v silničním provozu. Proto je velmi důležité začínat s prevencí a vzděláváním už u dětí předškolního věku. Jde o doplňkovou činnost městské policie, která je ale velmi podstatná,“ poznamenal ředitel Městské policie Kroměříž Libor Kubiš.

Součástí preventivního programu strážníků je také představení práce městské policie, ukázka jejich uniformy a výstroje. Jako odměnu za účast děti dostávají omalovánky a reflexní prvky, které pomáhají ke zvýšení jejich viditelnosti a bezpečnosti.

Zlínskénovinky.cz informoval Jan Vondrášek, tiskový mluvčí, Městský úřad Kroměříž.

(rp,zlinskenovinky.cz,foto:meukromeriz)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 61%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif