Týdenní přehled akcí: Zvolte si zástupce do senátu a zabojujte za svou fakultu na Jarově

22. 4. 2024 | | Studentský život Týdenní přehled akcí (slider)

Závěr letního semestru a s tím spojené zkouškové se neodvratně blíží, ale ještě něž se začnete připravovat na vaše závěrečné zkoušky, přichází jedenáctý týden semestru, který se ponese ve znamení voleb, rektorského sportovního dne či narozenin Vysoké školy ekonomické (VŠE). Tento týden je tak doslova nabitý událostmi a vy se určitě nebudete nudit a můžete vybírat z pestré škály. Pojďme se tedy společně podívat, jaké konkrétní akce na nás čekají.

Pondělí 22. dubna

Katedra mezinárodních ekonomických vztahů na Fakultě mezinárodních vztahů si i v letošním semestru připravila sérii přednášek odborníků na rozmanitá témata ze světa obchodu nebo investic. V pondělí od 11:00 v SB321 se můžete těšit na Leu Melnikovovou, která vám osvětlí problematiku střední Asie a příležitostí pro české poodniky v této lokalitě. Více informací najdete zde.

Úterý 23. dubna

Studentský Klub Obchodu & Konkurenceschopnosti (SKOK) si pro vás připravil již patnáctou edici prestižní události Business Cocktail, která se koná dne od 18:00 v Akademickém klubu VŠE. Těšit se můžete na osobní setkání s významnými osobnostmi z obchodního světa, s nimiž budete mít příležitost navázat nové kontakty a vést zajímavé diskuse o aktuálních trendech a novinkách. Registrace a podrobnější informace naleznete na tomto odkazu.

Nenechte si ujít možnost zúčastnit se online workshopu, jenž nese název – Experience sharing of V4 against the shadow economy, corruption and tax avoidance in Ukraine – jedná se o projekt, který si klade za cíl sdílet znalosti zemí Vsegrádské čtyřky s Ukrajinou v boji proti korupci a odhalování podvodů. Na workshop se můžete připojit od 10:00 do 14:00 prostřednictvím platformy Teams, odkaz a další informace naleznete zde.

Chcete-li si být jistí, jak se správně rozhodovat a navigovat ve svém životě, připojte se k workshopu Jak se vyhnout vyhoření: Řiď svůj život díky energii a rovnováze od 16:15 do 17:45, kde objevíte dva unikátní přístupy k definování svých hodnot, které slouží jako vaše vlastní kompasové body a spoustu dalšího. Registrace a detailnější informace o workshopu naleznete na tomto odkaze.

Pokud jsi studentem Fakulty financí a účetnictví (FFÚ), dost možná tak přemýšlíš o kariéře v oblasti účetnictví, a právě pro tebe tu je přichystána prezentace s názvem Nastartuj svou kariéru v účetnictví v podání proděkanky pro mezinárodní vztahy FFÚ Marcely Zárybnické Žárové a ACCA Business Relationship Managera Pavla Procházky od 18:00NB C.

Přijď se na VŠE podívat na legendární filmové dílo s ekonomickou tématikou Vlk z Wall Street. Klub přátel účetnictví pořádá filmový večer od 18:00 do 21:00 v Likešově aule. Je to skvělá šance sledovat tento oblíbený film na půdě VŠE.

Středa 24. dubna

Přichází historický okamžik naší školy – volby do Akademického senátu Vysoké školy ekonomické (VŠE). Co je na těchto volbách revoluční? Poprvé v historii budou probíhat online. Stačí být připojen k internetu a můžete hlasovat o budoucnosti vaší školy z pohodlí vašeho domova, posluchárny nebo oblíbené kavárny, a to v čase od 8:00 do 16:00. Vaše účast je klíčová pro demokratický proces naší univerzity a pro tvorbu prostředí, ve kterém studujete. Přidejte se a buďte součástí dění na VŠE. Seznam kandidátů najdete na webu jednotlivých fakult.

Fotbalový tým VŠE se chystá na důležitý zápas proti Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích (JU) od 13:00. Věříme, že zápas dopadne v náš prospěch a vy tomu i na dálku svojí podporou můžete pomoct.

Čtvrtek 25. dubna

Přijďte se zapojit do tradičního Rektorského sportovního dne spojeného s oslavou Narozenin VŠE, akce se koná od 15:00 do 21:00. Odpolední program bude nabitý akcemi, protože v areálu kolejí na Jarově se odehraje vzrušující studentský festival, doprovázený živou hudbou tří kapel – Čára, What the Funk a Wotazník. Kromě toho se můžete těšit na bohatý program a různorodé aktivity, kde budete mít možnost získat body do Souboje fakult. Můžeme vypíchnout například Pohár Rektora VŠE v malém fotbale. Kdo vyhraje letos? To záleží na vás a vaší aktivitě.  Přijďte si užít skvělou atmosféru, dobré jídlo a pití a být součástí studentského života na vaší škole a využít možnost zabojovat za vaši domácí fakultu. Své stánky si pro vás připravily i studentské spolky, včetně našeho iListu, tak neváhejte a přijďte nás navštívit. Podrobný program a další informace najdete zde.

Na vrchol s FFÚ: Kozí hřbety – turistický výlet, to je další z možných aktivit, jak vyplnit rektorský sportovní den. Připojte se od 9:00 na zastávce Divoká Šárka a spolu se svými spolužáky absolvujte dvaceti kilometrovou trasu skrz Kozí hřbety. Na akci je nutná registrace, kterou naleznete zde.

Pátek 26. dubna

Grébovka, známá jako Havlíčkovy sady, je oblíbeným pražským parkem s jezírkem, vodní kaskádou a viničním altánem. Původně patřila novorenesanční vile z roku 1874, postavené Moritzem Gröbem. Na komentované procházce od 17:00, začátek na tramvajová zastávce Krymská – směrem od náměstí Míru, se dozvíte o více historii vily, nádherné vyhlídce a místních zajímavostech. Ideální možnost načerpat zpět síly z náročného sportovního dne na Jarově. Pro více informací navštivte tento odkaz.

Mohlo by tě zajímat: