Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česká televízia ovplyvňuje rozhodcov. Tréner Pardubíc nezvládol pozápasový rozhovor, reagoval aj Záruba

Po jednej tesnej prehre doma i vonku, po jednom vysokom triumfe na domácom ľade i v třineckej Werk Aréne. Hokejisti Pardubíc hrajú proti obhajcovi titulu vo finálovej sérii zatiaľ nerozhodne 2:2 na zápasy.

22.04.2024 09:50
Ondřej Kacetl Foto:
Brankár Třinca Ondřej Kacetl v jednom z tvrdých súbojov proti hokejistom Pardubíc.
debata (1)

Víťaz základnej časti, v ktorého kádri sú aj slovenský obranca Peter Čerešňák a útočníci Matej Paulovič a Richard Pánik, postupoval do finále hladko.

Vo štvrťfinále prehral s Hradcom Králové jediný duel a postúpil po sérii 4:1 na zápasy. Proti Litvínovu v semifinále ukončil sériu v najkratšom možnom čase a vyhral 4:0.

Třinec – v kádri sú Slováci Martin Marinčin (kvôli zraneniu sa pre neho sezóna skončila predčasne), Viliam Čacho, Marko Daňo, Libor Hudáček, Vladimír Dravecký, Patrik Hrehorčák a Miloš Roman – má za sebou dve sedemzápasové bitky v play off.

S Českými Budějovicami a Spartou. Mimochodom, proti Sparte otočil úradujúci majster sériu z 0:3 na zápasy.

Zdá sa, že sa schyľuje k ďalšej, nakoľko obaja fináloví súperi sú po štyroch dueloch rovnako blízko i ďaleko od titulu.

Martin Fehérváry Čítajte viac Prvý a veľmi kuriózny. Fehérváryho premiérový gól v play off. Do bojov zasiahol aj Černák

Po nedeľňajšom triumfe Pardubíc 6:2 na ľade Třinca však ešte viac zarezonoval rozhovor hosťujúceho trénera Mareka Zadinu.

Ten ho pre O2 Sport robil na dvakrát, ale zakaždým obvinil Českú televíziu a jej experta Milana Antoša z toho, že ovplyvňujú komisiu rozhodcov a teda aj priebeh finálovej série.

„Mediálna masáž je neskutočná. Antoš špiní Pardubice a našich hráčov,“ uviedol Zadina.

Čo trénerovi Pardubíc prekáža?

Do druhého fináloveho duelu išli domáci za stavu 0:1 na zápasy. A rozhodli sa pritvrdiť. V bránkovisku gólmana Třinca Ondřeja Kcetla došlo k viacerým stretom.

„Bolo to za hranou. Byť tvrdý ku gólmanovi v bránkovisku je niečo iné. Pardubice ho vyslovene provokovali a rozhodcovia by mali povedať, že takto to ďalej nejde,“ uviedol Antoš.

Na druhý deň prišli obom finalistom emaily od šéfa komisie rozhodcov, že si na tieto veci budú dávať väčší pozor, čo Zadinu nahnevalo.

Connor Bedard Sidney Crosby Čítajte viac V zámorí mu pivo nepredajú, v Prahe áno. Na MS sa predstaví supertalent, stroj na úspechy a peniaze

"Ak je niekto ovplyvnený médiami, je to veľmi náročné. V sobotu a nedeľu boli rozhodcovia skvelí, ale tento vplyv expertov na ich prácu sa mi nepáči.

Antoš, ktorý celý život hrál v bránkovisku teraz hovorí takéto veci… Pre mňa je expertov v úvodzovkách. Odmietam jeho názory, ale my sa s tým pobijeme, sme silní," hneval sa Zadina.

Na celú situáciu reagoval na twitteri aj šéfkomentátor Českej televízie Robert Záruba.

"Milan Antoš plní v našom programe rolu kritického experta, čo je najťažšia názorová pozícia. Logicky, sa dostáva častejšie do kontroverzií a jeho výroky vzbudzujú viac emócii ako u ostatných kolegov.

Nikoho však nešpiní. Vyjadruje svoje názory, ktoré sú niekedy vnímané ako nepríjemné.

Teóriu, že jeho vyjadrenia prinútili komisiu rozhodcov k zmene posudzovania situácii v bránkovisku však považuje za úplný nezmysel," napísal Záruba.

Posily Slovenska z NHL pred MS s najlepšou formou Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
V galérii nájdete najväčšie zámorské posily...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Oceláři Třinec #Robert Záruba #HC Pardubice #Marek Zadina