Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Villeneuve už sepisuje trojku Duny


ikona
krauset
denis villeneuvedunadunefrank herbertTimothée Chalametzendaya
Uvidíme konečně, jak se vlastně sesedá z písečných červů? 

Denis Villeneuve nelení. Po úspěchu druhé Duny, která celosvětově utržila bezmála 700 milionů dolarů, už sepisuje její třetí část. Zatímco o úvodní román ze světa Duny se podělily dva filmy, trojka adaptuje druhou knihu série Franka Herberta s názvem Messiah (v češtině se titul překládá jako Spasitel Duny). 

 

Kanadský režisér stojí při psaní scénáře před časovým dilematem. Nechal se slyšet, že třetí Dunu bude pohánět rozhořčení Chani a že v sobě snímek skrývá velkou „palebnou sílu“. Spasitel však obsahuje značný časový skok, mezi dějem první a druhé knihy uplyne konkrétně dvanáct let. Jak se tedy podaří skloubit sílu emoce Chani s tímto časovým odstupem? Je dost pravděpodobné, že Villeneuve umístí děj závěru trilogie blíže k událostem prostředního filmu, na konkrétní řešení si však ještě nějakou dobu nejspíš počkáme. 

Před pár týdny sice Villeneuve prohlásil, že má scénář téměř hotov, ale zároveň naznačil, že si možná dopřeje mezi natáčením dvojky a trojky pauzu. Zvolil by tedy podobný přůstup, jaký uplatnil Christopher Nolan při režírování trilogie o Temném rytíři, kdy mezi jednotlivé části trilogie vklínil Dokonalý trik a Inception. Projektů ve vývoji má ostatně režisér Sicaria a Příchozích vícero. Už před několika lety se hovořilo o přípravě nové verze Kleopatry. Doufejme však, že se vyvrcholení Paulova filmového příběhu dočkáme dříve, než se Villeneuve vrhne na pompézní antickou látku.  

Připoměňte si, co o druhé Duně zaznělo v MovieZone Live!

 

Zdroj: ScreenRant, Variety

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace