Denník N

Nováčik v reprezentácii Pospíšil: Viem, že na MS sa bude pískať prísnejšie. Chcem patriť k lídrom

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Hoci útočník Martin Pospíšil ešte v seniorskej reprezentácii Slovenska neodohral ani jeden zápas, aj tak by mal byť jeden z lídrov tímu na hokejovom šampionáte v Ostrave. Takejto pozícii sa však vôbec nebráni. V tejto sezóne NHL bol síce nováčikom, ale nie takým úplne typickým. V Severnej Amerike pôsobí s krátkou košickou zastávkou už od roku 2017.

Calgary ho povolalo z farmy v AHL do prvého tímu Flames po prvý raz vlani v novembri až krátko pred jeho 24. narodeninami. V základnej časti stihol odohrať 63 zápasov s 8 gólmi, so 16 asistenciami, 107 trestnými minútami a s 238 hitmi. Tri stretnutia vynechal pre dištanc a bol aj zdravým náhradníkom.

„Ukázal som, že na to mám, ale nie som ten typ, čo sa s tým uspokojí. Chcem stále viac, mám na čom pracovať, som motivovaný do ďalších rokov. Používam prirovnanie, že keď ma povolali po prvý raz, nesnažil som sa byť na palube iba ako jeden z pasažierov, ale ako pilot,“ vraví v rozhovore pre Denník N zvolenský rodák.

Slovensko ste zatiaľ reprezentovali iba na šampionátoch do 18 a 20 rokov. Keďže v NHL máme len málo hráčov, tak od každého, kto na MS do Ostravy príde, sa bude veľa očakávať. Ste na to pripravený?

Bude to pre mňa premiéra v seniorskom tíme, ale v kariére som už niečo odohral. Veľmi sa na to teším, chcem patriť k lídrom tímu. Na širokom klzisku som naposledy nastupoval za Košice v sezóne 2020/21.

V reprezentácii nikdy nebol pretlak centrov, skôr naopak. Vy ste hrali celú sezónu v NHL na krídle, kým prevažnú časť kariéry v strede útoku. Kde sa vidíte v národnom tíme? 

Budem rešpektovať trénerovo rozhodnutie, kam ma zaradí. Veľmi rád by som si zahral centra, keďže túto sezónu som na to nedostal príležitosť. Odmalička som zvyknutý na tento post, cítim tam veľmi dobre, hral som centra aj v Košiciach. Nemám však problém nastúpiť ako krídlo, pravé či ľavé.

Ešte nie je známa konečná nominácia na MS, ale v redakcii už živo debatujeme, ako by mohlo vyzerať zloženie našich útokov. Je v tíme niekto, s kým by ste si chceli zahrať? 

Nezáleží na tom, s kým budem hrať, chcem tímu pomôcť tým, čo najlepšie viem, a spraviť spoluhráčov lepšími. Teším sa na všetkých chalanov. Samozrejme, rád by som si vyskúšal hrať s 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Martin Pospíšil

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie