O víkendu hasiči řešili dvě vážné nehody na D2 a u Čejkovic

Foto: HZS JMK

BŘECLAV, HODONÍN – V sobotu došlo ke dvěma vážným nehodám, které si vyžádaly rychlou a koordinovanou reakci záchranných složek. První nehoda se stala krátce před druhou hodinou odpoledne mezi obcemi Velké Bílovice a Čejkovice a měla pět zraněných. Druhá nehoda s jedním zraněným se stala na druhém kilometru dálnice D2 ve směru na Bratislavu.

První sobotní nehoda se stala krátce před druhou hodinou odpoledne mezi obcemi Velké Bílovice a Čejkovice. Došlo zde ke srážce dvou osobních automobilů, při které bylo několik lidí zraněno. Na místo byly vyslány profesionální jednotky z Břeclavi a dobrovolná jednotka z Podivína. Jednoho zraněného člověka museli hasiči vyprostit za pomoci páteřové desky. Všechny zraněné poté předali záchranářům. Podle mluvčí záchranářů Michaely Bothové jeden člověk utrpěl vážná zranění a byl přepraven do nemocnice letecky. Zranění zbylých účastníků nehody byla lehká, zdravotníci měli v péči i dítě. Po dobu vyšetřování a odstraňování následků nehody byla silnice zcela uzavřena. Podle mluvčího hasičů Štěpána Komosného vzhledem k podobě aut po nehodě šlo patrně o čelní střet. Policie to ale zatím nepotvrdila.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Druhá nehoda se stala na druhém kilometru dálnice dálnici D2 ve směru na Bratislavu u Modřic. Srazila se dvě osobní auta a jedno nákladní vozidlo. Na místě zasahovaly tři profesionální hasičské jednotky. Jednoho z řidičů museli vyprostit z osobního auta. Hasiči potom zabezpečili místo proti požáru a provedli úklid vozovky. Místo nehody poté předali policii, která bude dále vyšetřovat příčiny této nehody. „V obou případech byla klíčová rychlá a profesionální reakce všech záchranných složek, díky které se podařilo zachránit zraněné a zabezpečit místa nehody,“ upřesnil Komosný.