Odvolání zamítnuto! Dominik Feri je pravomocně odsouzen a půjde na 3 roky do vězení za dvě znásilnění a jeden pokus!

Dominik Feri, bývalý poslanec TOP 09, se ocitl v tíživé situaci. Městský soud v Praze vynesl rozsudek, který potvrdil jeho trest za znásilnění dvou dívek a pokus o znásilnění další. Feri bude muset strávit tři roky za mřížemi. Soudce navíc rozhodl o zvýšení náhrady škod. Tato událost šokovala veřejnost a vyvolala rozsáhlou mediální pozornost.

Feri a jeho trest

Rozsudek byl vynesen krátce po půl druhé odpoledne. Feri se snažil vyhnout tvrdému trestu, ale jeho snaha byla marná. Soudce rozhodl, že bývalý poslanec stráví za mřížemi tři roky. Tento trest je pravomocný a Feri se v tuto chvíli může dovolat pouze Nejvyššího soudu.

Dominik Feri rezignoval na svůj poslanecký mandát a opustil politiku kvůli probíhajícímu trestnímu řízení. Tvrdí, že obvinění odmítá a k žádnému znásilnění nikdy nedošlo. Považuje se za oběť nepravdivých obvinění a hodlá se bránit.

Čtěte také: Každý vychvaluje kopřivový sirup, ale neví že toto je ještě 4x účinnější: můj recept detoxikuje, čistí krev a posiluje imunitu – stačí 2 lžičky denně!

Odvolání a věrohodnost dívek

Soudní proces se táhl delší dobu a Feri se spolu s oběma dívkami odvolal proti původnímu verdiktu. Bývalý politik zpochybňoval věrohodnost svých obětí a jejich příběhů. Tvrdil, že některá jejich tvrzení jsou nepravdivá a že šlo pouze o dobrovolný sex. Feri také kritizoval obvodní soud za nedostatečné předvolání svědků a neobjektivní závěry znaleckých posudků.

Soudce však ve svém rozsudku uvedl, že obě dívky byly ve zranitelné pozici a trpěly nejistotami. Popsal incidenty, při kterých Feri údajně zneužil jejich důvěru. Feri měl nejprve pokusit dosáhnout styku s jednou z dívek, která se mu však vymanila. Poté jí dal nápoj a ona se cítila bezbranná. Soudce také rozhodl o zvýšení odškodnění pro obě oběti.

Youtube

Zvýšení odškodnění

Náhrada škod byla jedním z klíčových aspektů tohoto soudního procesu. Zmocněnkyně obětí požadovala vyšší odškodné, které by odpovídalo utrpení a trauma, které dívky prodělaly. Soudce rozhodl o zvýšení odškodnění na 300 tisíc pro první poškozenou, 150 tisíc pro další a 60 tisíc pro poslední oběť. Kromě toho stanovil i náhradu za psychoterapii ve výši 33 tisíc. Soudce odkázal poškozené na občanskoprávní soud ohledně dalšího odškodnění.

Youtube

Reakce Feriho a obětí

Po vynesení rozsudku se Dominik Feri vyjádřil novinářům. Podal dovolání a trvá na své nevině. Tvrdí, že věří v právní stát a respektuje rozsudek, i když s ním nesouhlasí. Feri doufá, že se mu podaří prokázat svou nevinu před Nejvyšším soudem.

Adéla Hořejší, zmocněnkyně obětí, vyjádřila spokojenost s vyneseným rozsudkem. Uvedla, že je ráda, že se prožitky obětí dostaly do povědomí veřejnosti a že jim byla poskytnuta spravedlnost. Dívky čelily mnoha měsícům neustálého zpochybňování a ponižování ze strany Feriho. Dnešní rozhodnutí je pro ně důležitým pojmenováním jejich negativních zkušeností.

Mediální zájem

Tato událost vyvolala velký mediální zájem. Dominik Feri byl známý politik a jeho pád až do kriminálu mnohé šokoval. Veřejnost s napětím sledovala soudní proces a vynesený rozsudek.

Youtube

Důsledky pro Feriho

Trest odnětí svobody na tři roky bude mít pro Dominika Feriho značné důsledky. Bývalý politik, který měl politickou kariéru před sebou, se nyní bude muset vypořádat se svým novým životem za mřížemi. Jeho jméno a pověst jsou poškozené a nyní bude muset čelit trestu, který si sám způsobil svými údajnými činy.

Zdroj: Extra.cz