VIDEO: Na Frýdecko-Místecku začal hořet autobus s cestujícími!

Foto: HZS MSK

DOLNÍ TOŠANOVICE – Nepříjemnou zkušenost zažila čtveřice cestujících, se kterými začal hořet autobus. Naštěstí jej před příjezdem hasičů stihli opustit.

Operační středisko hasičů přijalo tísňové volání o požáru autobusu v pátek 19 dubna odpoledne. Na místo vyjeli hasiči ze stanice Nošovice, s nimi dobrovolné jednotky z Hnojníku a z Dolních Tošanovic.

Autobus, který jel na zemní plyn, byl při příjezdu jednotek již zcela v černých plamenech. „Zafungovaly také bezpečnostní prvky nádrží umístěných na střeše. „Zajistily bezpečné uvolnění plynu a tím zabránily jejich roztržení. K hašení, ochlazování a následnému kontrolovanému vyhoření zbylého plynu, nasadili hasiči tři vodní proudy s přimísením pěnidla,“ sdělil mluvčí hasičů Lukáš Popp. Doplnil, že během zásahu se nikdo nezranil.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Video: HZS MSK

Hasiči dostali požár pod kontrolu během 10 minut, dalších 20 jim trvalo kompletní uhašení. Z autobusu zbyl jen ohořelý vrak. Po odtahu autobusu provedli úklid komunikace, která byla po dobu zásahu uzavřena. „Oheň způsobil škodu za dva miliony korun, příčina požáru je zatím v šetření,“ uzavřel mluvčí.

Foto: HZS MSK
Foto: HZS MSK
Foto: HZS MSK
Foto: HZS MSK