Senioři i zvířátka potřebovali pomoc břeclavských strážníků

Foto: Městská policie Břeclav

BŘECLAV – V uplynulých dnech strážníci asistovali několika seniorům v nouzi, kteří upadli a nemohli vstát. Pomoc ale potřebovala i divoká zvířata, která se v důsledku lidské činnosti dostala do potíží.

První senior si hlídku přivolal prostřednictvím SOS hodinek. Doma upadl a nedokázal sám vstát. Naštěstí se nezranil, a tak stačila jen pomoc strážníků. V podobné situaci, ale s horšími následky se ocitl i další senior, který upadl na ulici a přitom utrpěl zranění. Všimla si ho kolemjdoucí žena, která upozornila strážníky. Ti mu poskytli první pomoc, ale vzhledem k okolnostem a věku seniora jej pro jistotu převezli do chirurgické ambulance na ošetření. Poté jej předali rodinným příslušníkům. Hlídka také vyjela k ženě, která ze svého bytu volala o pomoc. Její volání zaslechla sousedka a zalarmovala strážníky. Zraněná žena ležela za dveřmi a stěžovala si na bolest v kyčli. Strážníci se do bytu dostali během několika minut a ženu předali do péče záchranářů.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Pomoc ale nepotřebovali pouze lidé. Strážníci také zachraňovali srnu, která měla nohu uvězněnou v oplocení hřbitova a labuť zapletenou do rybářského vlasce. Zvláště opatrní museli být strážníci u ježka, který uvízl v síťovém pletivu. „Ten byl do něj tak zamotán, že dostat jej z pletiva aniž by byl zraněn ježek nebo strážník, byl doslova hlavolam. Všichni „vězňové“ byli po vysvobození vypuštěni zpět do divočiny,“ dodala mluvčí strážníků Lenka Rigó.