22. 4. 2024

Novinka pod lupou: The Sympathizer (HBO)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Sympathizer (Sympatizant)
Žánr drama, thriller, špionážní, retro, minisérie
Stanice HBO
Premiéra 14. 4. 2024
Vysílání neděle
Na CZ streamech HBO Max (k dispozici i dabing)
Délka pilotu 60 minut

Kdo?

Tvůrci
Hrají Robert Downey Jr., Kieu Chinh, Sandra Oh

O čem to je?

Špionážní thriller a satira napříč kulturami o bojích napůl francouzského a napůl vietnamského komunistického špiona v posledních dnech vietnamské války a jeho následném exilu ve Spojených státech.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Bude seriálová novinka s 4× Robertem Downey Jr. jedním z nej roku? Pochybuji. Tedy v našich končinách určitě ne. Sám jsem měl problém pochopit, oč tvůrcům jde. Chápu záměr se podívat na traumatickou událost jinou perspektivou, částečně satirickou, ale pro koho to je určené? Podle hojné účasti Vietnamských herců a podílení se na scénáři a režii více Vietnamcům. Podle mně ale ani ty nebude zvolený přístup bavit. Hlavní postava vietnamského špióna, pracujícího pro obě strany, jenž je obletován Američany, má správné vyznění, jen scény, vázané na vietnamskou mentalitu, děj dost brzdí. Orientace v tom, kdo co a jak myslí není snadná, byť scéna s výběrem spolupracovníků k odletu do Ameriky, pobavila. Asi by se mi hodil „překladatel“, což na rovinu přiznám, ale pro ty, které tato část vietnamských, potažmo amerických dějin zajímá, může být seriál zajímavý, jen druhá Hlava 22 z toho nebude.

  • Jiný pohled na válečný konflikt
  • Satiricky pojaté
  • Orientované na jinou mentalitu
  • Některé scény brzdí děj
40 %
Mé hodnocení
richardK

Iron Mana bych teda nepoznala. Musela jsem se podívat, koho tam vlastně hraje, a byla jsem v šoku, protože opravdu vůbec nemá svou tvář. Ale k samotnému seriálu. Nevím, nějak mě to neoslovilo. Příběh pořád jen skákal o tři hodiny dřív, o dva dny dřív, o týden dřív, o měsíc později… těch skoků bylo jen v pilotu tolik, že už působily rušivě, a to mám jinak podobné časové posuny ráda.

Problém jsem měla i s hlavním hrdinou, který mi prostě nesedl. Není mi sympatický a nebaví mě na něj koukat. Ale hlavně za mě nemá vůbec charizma, není vůbec zajímavý. Líbí se mi, že nikdy nevíte, jaké jsou skutečné úmysly postav, ale to je tak všechno. Pilot mě na další sledování nenalákal, ale tak ještě uvidím, jaké budou obecně reakce, třeba se nechám přesvědčit, pokud to všichni budou chválit do nebes.

  • kvalitně natočeno
  • střídání jazyků vás udrží v pozoru
  • hlavní hrdina
  • skoky v čase
40 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu