Speed Marathon 2024 na Blanensku: Měřilo se na 85 místech

Foto: HZS JMK

BLANSKO – Policisté se v pátek při dopravně bezpečnostní akci s názvem Speed Marathon zaměřili na dodržování rychlosti řidičů na 85 vytipovaných místech po celém kraji.

Jihomoravští policisté se tradičně zapojili do dopravně bezpečnostní akce s názvem Speed Marathon, která probíhala v průběhu celého dne a byla zaměřená na dodržování rychlosti na silnicích. Od časných ranních hodin měřili rychlost na vytipovaných rizikových lokalitách. Na Blanensku policejní hlídky měřily dodržování předepsané rychlosti na deseti místech. Konkrétně šlo o Šebrov, Knínice, Kotvrdovice, Senetářov, Němčice, Valchov, Adamov, Boskovice, Bořitov, Kunštát. „I přesto, že byla tato akce s uvedenými místy předem avizována, tak během dopoledne překročilo nejvyšší povolenou rychlost 10 řidičů, 9 jich na místě zaplatilo pokutu v celkové výši 15500 korun, jeden případ překročení rychlosti policisté předají  k vyřízení příslušnému správnímu orgánu. Nejvyšší zaznamenaná rychlost byla 73 km/hod. Dalším dvěma řidičům se jízda obcí Kotvrdovice prodražila o 1500 korun hodinu po poledni,“ konstatovala policejní mluvčí Lenka Petrželková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.