Spojte se s námi


Fortuna liga

Zima si fotbal užívá, přestupovou částku v hlavě nemá, říká bývalý spoluhráč z reprezentace

Fanoušci Sparty vtipkují, že je ve Vršovicích zima, konkrétně minus čtyři stupně. Právě čtyřku na dresu nosí zimní posila sešívaných David Zima. Ten v nedělním zápase s Olomoucí podklouzl a Slavia pouze remizovala 2:2.

Publikováno

dne

Fanoušci Sparty vtipkují, že je ve Vršovicích zima, konkrétně minus čtyři stupně. Právě čtyřku na dresu nosí zimní posila sešívaných David Zima. Ten v nedělním zápase s Olomoucí podklouzl a Slavia pouze remizovala 2:2.

500 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Návrat Davida Zimy do Slavie je velké téma už od podpisu kontraktu. Přestupová částka čtyři miliony eur se stala novým rekordem, a právě proto se řešilo, jestli je návrat stopera ze Serie A správný krok z pohledu Slavie.

Zima částku neřeší

Hodně se nejen ve fanouškovských táborech řešilo, jestli vysoká suma nebude svazovat samotného hráče. Hrát s nálepkou nejdražší posily v historii soutěže není nikdy lehké, zvláště když jde o domácího hráče. Zima je prý ale odjakživa flegmatik.

„Jak znám Zimu, když jsme spolu hráli, tak ta částka mu v hlavě moc nerezonuje. Vždycky ho zdobila nechybovost a to, že si fotbal užívá. Baví ho fotbal tam, kde má lidi rád a kde se hraje fotbal,“ řekl bývalý brankář Šimon Pecháček v pořadu Fotbal fokus podcast.

Ať už ale Zima částku neřeší sebevíc, výkony zatím podává podprůměrné. Vůbec mu nevyšel start angažmá, kdy dělal chyby při bránění i rozehrávce. Co do herní stránky nejlépe vypadal paradoxně v derby na Letné, ve kterém gól nepadl.

Gerrardovo podklouznutí

V neděli doma a Olomoucí mu utkání moc nevyšlo. Udělal chybu, která vedla ke druhému gólu. Podklouzl na polovině hřiště na styl Stevena Gerrarda, následný nájezd na Jindřicha Staňka suverénně proměnil Pavel Zifčák.

„Není typ hráče, který odkopne míč na tribunu. Teď to podělal, ale nemyslím si, že by na tom měla mít vliv částka a tlak od veřejnosti,“ pokračoval Pecháček.

Zima má pravděpodobně i nadále důvěru trenéra Jindřicha Trpišovského. Velké peníze za něj klub nevynaložil jen tak, kouč s ním má dobré zkušenosti. Koneckonců byl to právě on, kdo ho jako neznámého mladíka z Olomouce přivedl do Slavie.

Zima se zatím ukazuje jako expert na velké zápasy, vedle derby se Spartou zářil před lety proti Leicesteru a i tentokrát mu play-off Evropské ligy vyšlo. Přestože Slavia s AC Milán vypadla, Zima obstál. Podobné výkony ale sešívaní potřebují opakovat i proti menším týmům.

Zdroj: SK Slavia Praha, Fotbal fokus podcast

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.