Spojte se s námi


Hokej

Pastrňák i přes krásný gól neodvrátil prohru Bruins. Hertl přispěl k výhře Vegas, McDavid dovedl Oilers k prvnímu bodu v sérii

V noci z pondělí na úterý se v rámci zápasů play off NHL do listiny střelců zapsal David Pastrňák i Tomáš Hertl. Bodoval i Pavel Zacha. Edmonton předvedl v duelu s LA Kings ofenzivní show, celkem se oba celky postaraly o jedenáct branek.

Publikováno

dne

V noci z pondělí na úterý se v rámci zápasů play off NHL do listiny střelců zapsal David Pastrňák i Tomáš Hertl. Bodoval i Pavel Zacha. Edmonton předvedl v duelu s LA Kings ofenzivní show, celkem se oba celky postaraly o jedenáct branek.

Boston neudržel vedení

V utkání Boston Bruins vs Toronto Maple Leafs (2:3) se po obratu radovali Maple Leafs. Ti tak odčinili úvodní debakl a srovnali stav sérii na 1:1. V tomto duelu se probudili oba dva ‚‚spící“ kanonýři. David Pastrňák a Auston Matthews.

V brance Bostonu tentokrát dostal příležitost Linus Ullmark a právě domácímu celku patřila první třetina, ve které byl střelecky aktivnější i efektivnější. Bruins dostal do vedení Morgan Geekie, který opět využil přesilovou hru.

V této sérii se Bruins právě v početní výhodě velmi daří. V 11. minutě srovnal stav zápasu Max Domi po nahrávce Austona Matthewse. Ten tak odčinil zbytečné vyloučení z úvodního duelu této série. Ovšem koncovka třetiny patřila Bostonu.

Necelých 8 sekund před koncem po spolupráci Charlie McAvoy – Pavel Zacha zakončoval svou první brankou v letošním play off Pastrňák, jenž tak prolomil svou střeleckou mizérii z předchozích utkání.

Toronto gólově udeřilo pro změnu v koncovce druhé třetiny, kdy rovněž využilo početní výhodu a Ullmark inkasoval z hole Johna Tavarese. Bod za nahrávku zapsal Matthews. Hvězda Maple Leafs pak v čase 52:06 rozhodla o osudu druhého zápasu, po čtyřech zápasech protrhla střeleckou smůlu.

Nutno dodat, Matthews zaznamenal svůj čtvrtý tříbodový výkon v zápasech play off. Více takových večerů v klubové historii zaznamenali pouze Doug Gilmour (10) a Darryl Sittler (7).

Hertl se gólem podílel na výhře Vegas

V utkání Dallas Stars vs Vegas Golden Knights (3:4) obhájci Stanley Cupu zaskočili silný Dallas na jeho vlastním ledě a ujali se tak vedení v sérii. Důležitou brankou v přesilové hře se na tom podílel i český útočník Tomáš Hertl. Ten se prosadil v 18. minutě první třetiny a dostal svůj celek do dvougólového vedení.

Dallas dělal, co mohl, ale manko již nedokázal zvrátit a na domácím ledě tak poměrně nečekaně padl. Za Vegas se prosadil i zkušený útočník Mark Stone, pro něhož to byla 30. branka v play off právě v dresu Vegas. A je tak jediným hráčem společně s Marchessaultem, co tuto metu v klubové historii pokořili.

Jonathan Marchessault se mimo jiné v tomto střetnutí také prosadil, čímž bodoval už v jedenácti po sobě jdoucích zápasech play off. Pouze tři aktivní hráči přitom dokázali bodovat ve více utkáních v řadě. Miko Rantanen to dokázal v 17 případech, Nathan MacKinnon ve 14 a Auston Matthews ve 12.

Edmonton přestřílel Los Angeles

Utkání Edmonton Oilers vs Los Angeles Kings (7:4) se ‚‚zvrhlo“ v přestřelku. Efektivnějším celkem byl Edmonton. Na vítězství Oilers se podílel hattrickem druhý nejlepší střelec základní části Zach Hyman, jenž zaznamenal i přihrávku.

Kapitán Connor McDavid opět potvrdil pozici nahrávače, když se pěti asistencemi podílel na gólech svého celku. A aby toho nebylo málo, hned čtyři nahrávky si připsal také Evan Bouchard.

Jen tito tři hráči v zápase Oilers s Kings vyprodukovali 13 bodů. McDavid se navíc opět zapsal do historie NHL, když se stal teprve třináctým hráčem, co v jednom utkání zaznamenal alespoň pět asistencí. Rekord drží Wayne Gretzky a Mikko Leinonen, kteří zapsali ještě o jednu nahrávku více.

Zdroj: NHL

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.