Muž na Jindřichohradecku chtěl kvůli tíživé finanční situaci skočit ze skály

zdroj jiznicechy.cz

JINDŘICHOHRADECKO – Dramatické chvíle zažili minulý týden policisté na Jindřichohradecku. Obrátila se na ně totiž zoufalá žena, že její přítel chce ukončit svůj život. Muž se podle informací policie ocitl v tíživé životní situaci, a tak chtěl skočit ze skály. Policisté mu v tom naštěstí nakonec zabránili.

Dramatická událost začala v pondělí 15. dubna 2024 v dopoledních hodinách. „Policisté přijali na tísňové lince 158 oznámení od ženy, jejíž přítel chtěl ukončit svůj život skokem ze skály u obce Hradiště. Na místo okamžitě vyjela hlídka novobystřických policistů,“ uvedla policejní mluvčí Věra Mžiková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté nalezli v blízkosti Hamerské skály odstavený automobil, který patřil hledanému muži. Ten pak seděl na skalním masívu opodál. „Policisté s mužem zahájili komunikaci, při které zjistili, že ho k tomuto chování vede tíživá finanční situace. Tento způsob řešení situace mu rozmluvili a přesvědčili ho, aby s nimi přešel na bezpečné místo,“ popsala mluvčí.

To se jim nakonec podařilo a osmatřicetiletý muž se přesunul do bezpečí. Poté byl převezen do nemocnice.